Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2016. Július 06. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Nézze meg, milyen fejlesztések valósulhatnak meg Pápán

Nézze meg, milyen fejlesztések valósulhatnak meg Pápán

Az országban egyedülálló módon bárki megnézheti azokat a pályázati anyagokat, melyeket Pápa Város Önkormányzata nyújtott be és amelyek nagy mértékben meg fogják határozni a város fejlődési irányát a következő években.

A város vezetése korábban sem titkolta, melyek azok a célok, amiket pályázati forrásból kíván megvalósítani. Május elejéig hat projekt került benyújtásra és további három pedig az előkészítés szakaszában volt. Jelenleg tizenegy anyag benyújtásán vagyunk túl, további hármon pedig még dolgoznak az önkormányzat szakemberei. A tizenegy anyagban megpályázott összeg meghaladja a nyolc és fél milliárd forintot. Ez alkalomból - az országban egyedülálló módon – a Városházán kialakított projektterv asztalon bárki személyesen is beletekinthet a már befogadott, döntésre váró projektdokumentumokba. - Büszke vagyok a kollégáimra, akik nagyon sokat és nagyon jól dolgoztak rövid idő alatt, illetve köszönöm mindazon együttműködő partnereinknek, akik segítették elkészíteni ezeket a beadványokat. Mindenki számára elérhetővé tesszük a dokumentumokat, meggyőződésem, hogy a pályázatainkban megjelölt célok támogatásra érdemesek és a város közösségének érdekeit szolgálják. Azt ajánlom valamennyi pápai polgárnak, hogy amennyiben erről személyesen is meg kívánnak győződni, tegyék meg, lehetőséget kínálunk a pályázatok tartalmának megismerésére itt a Városházán - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón. Meglátása szerint, minél nagyobb a nyilvánosság a helyi közügyekben, annál nagyobb bizalom remélhető azok támogatására.

A pályázati célok között orvosi rendelők korszerűsítése, szociális szolgáltatás infrastruktúrájának fejlesztése, közlekedésfejlesztés, csapadékvíz-elvezetés rendezése, barnamezős területek rehabilitációja, turisztikai attrakciófejlesztés, piacrekonstrukció és ipari parki fejlesztések is szerepelnek.

Dr. Áldozó Tamás kiemelte, a 8,5 milliárd forint összértékű beruházási tervben a város rövid-középtávú fejlesztési igényeinek jelentős része összegződik. A városvezető azt reméli, hamarosan megszületnek az első döntések a benyújtott pályázatokról és ezek valamennyi pápai érdekét szolgálják majd.

Az önkormányzat lehetőséget biztosít arra is, hogy a lakosok véleményezzék a benyújtott pályázati anyagokat. A dokumentumok a Városháza első emeletén, a polgármesteri titkárságon tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott

2022. Január 21. 13:39, péntek | Helyi

Megérkeztek az első kövek a Kossuth utca burkolásához

Mint ismeretes, az elmúlt héten újra munkagépek és építőmunkások jelentek meg a város sétálóutcáján, hogy folytassák annak megújítását.