Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 02. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Népszámlálás: szabálysértési eljárás indul, ha megtagadjuk az adatszolgáltatást

Népszámlálás: szabálysértési eljárás indul, ha megtagadjuk az adatszolgáltatást

A cél az, hogy minden lakást és embert összeírjanak - mondta az InfoRádiónak a KSH népszámlálási szóvivője.

Virágh Eszter hangsúlyozta: nem lehetne biztosítani azt, hogy minden lakcímre eljussanak, ha nem lenne visszaigazolás arról, hogy az adott lakásban kitöltöttek-e a kérdőívet vagy sem.

Ehhez kell a kód, amelyet az adatgyűjtés után és még a válaszok feldolgozás előtt leválasztanak az adatokról. Ez vonatkozik a lakcímre is.

Arra a kérdésre, hogy ha az adatok anonimak, de a válaszadás kötelező, akkor honnan lehet tudni, ki töltötte ki és ki nem a kérdőívet, a szóvivő így válaszolt: az állampolgárok felelősségérzetére hagyatkoznak. Ha egy lakcímről valaki megtagadja az adatszolgáltatást, akkor az ott élő ellen szabálysértési eljárást lehet indítani, 'de nem szeretnénk, és nem is szoktunk ezzel élni'.

Azt, hogy valaki nem kíván részt venni a népszámlálásban, nem az jelenti, hogy nem hajlandó válaszolni a kérdezőbiztosnak, hanem a kérdőív ki nem töltése - emelte ki Virágh Eszter.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.