Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 04. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Németh László: az iparosoknak is szükségük van stratégiai együttműködésre a kormánnyal

Németh László: az iparosoknak is szükségük van stratégiai együttműködésre a kormánnyal

A kormány és a multinacionális vállalatok közötti stratégiai együttműködéshez hasonló megállapodásra van szükségük az 5 fő alatt foglalkoztató mikro-, családi vállalkozásoknak, az önfoglalkoztató kisiparosoknak is - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke az MTI-nek.

Kifejtette: a szövetség értékelése szerint a "nemzet jobbágyainak" is érezniük kell, hogy számítanak rájuk a gazdaságban, a társadalomban, és ezért a működésük fennmaradásához megkapják a szükséges támogatást.
Németh László elmondta: a legkisebb vállalkozások is hozzájárulnak a hazai GDP-hez, és a foglalkoztatásban betöltött meghatározó szerepük mindenképpen indokolja stratégia szereplőként kezelésüket.
Az IPOSZ elnöke rámutatott: azt a kormányzati törekvést, hogy beszállítóvá váljanak a nagyobb cégeknél a mikro- és a családi vállalkozások is, sok tényező nehezíti, s ezeket orvosolni kellene. Köztük azt, hogy a nagyvállalatok jó része még mindig összeszerelő helyként működteti az itteni érdekeltségét, és alig tart igényt a helyiek termelő munkájára.
A szövetség kiemelten kezeli, hogy tagságát munkához, megrendeléshez segítse, s ezért fontos hangsúlyt fektet a szolgáltatásra és az érdekképviseleti munkára - emelte ki Németh László.
Elmondta: be akarnak kapcsolódni a tripartit érdekegyeztetésbe, és olyan szolgáltatói rendszert szeretnének működtetni az ipartestületeknél, amelynek keretében helyben tudnak elfogadható áron szolgáltatást igénybe venni a kisvállalkozók, az iparosok.
Mindehhez meg kell teremteni az országos szövetség gazdálkodásának stabil alapját a bevételek növelésével, amelynek a tagság, az ipartestületek látnák a hasznát - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során