Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 31. 09:24, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Nem szervezi tovább az érettségi felkészítőt az MSZP

Nem szervezi tovább az érettségi felkészítőt az MSZP

A párt helyi szervezete és a Pápa-holnap.hu érettségi előkészítő tanfolyamot szervezett. Sok negatív vélemény érkezett - mondta el Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke, ezért pártja kilép a felkészítő szervezéséből.

- Mi jó szándékkal segíteni akarunk. Egy pártnak ez feladata. De az elmúlt napokban olyan információk jutottak el hozzám, hogy amit tettem, a tanári létemmel nem összeegyeztethető, lévén, hogy összemosódik a tanárságom és a politikai tevékenységem. Ez pedig - esetleg - rossz fényt vethet az iskolára, amelyben tanítok – ismertette a hozzá éljutott véleményeket a sajtó képviselőivel a politikus. Ugyanakkor elmondta,a tanfolyammal kapcsolatban egyetlen iskola, vagy segítő pedagógus neve nem hangzott el.

Hozzátette, a negatív vélemények miatt pártja kilép a szervezésből. - Ha én bárminek az akadálya vagyok, vagy bármikor bárki azt gondolja rólam, hogy rossz fényt vethetek az iskolámra, akkor aludjon nyugodtan. Én nem akarok sem rossz fényt vetni, sem akadály lenni. Ezért az MSZP helyi szervezete az érettségi felkészítő tanfolyam minden nemű szervezéséből, lebonyolításából kilép – jelentette be Grőber Attila.

Elmondta, a honlap szerkesztősége folytatja az érettségi tanfolyam szervezését és felveszi a kapcsilatot egy civil szervezettel, amely segítséget nyújthat.

Grőber Attila csalódottságának hangot adva úgy fogalmazott, hogy amikor bejelentette az érettségi előkészítő elindulását, arra számított, hogy több szervezet is a kezdeményezés mellé áll, melyek esetleg más tantárgyakból vállalják a tanfolyam lebonyolítását.- Végül hozzátenném azt is, ami rám igaz, az legyen igaz mindenkire, aki a köz feladataiban dolgozik. Magunk szemében a gerendát is észre kell vennünk, másokéban pedig legfeljebb csak a szálkát. És nem pedig fordítva, ahogy ebben az ügyben történt – hangsúlyozata párt helyi elnöke.

A sajtótájékoztatón Grőber Attila szólt a hétvégi programjukról is. A február elsejei rendezvény a köztársaság kikiáltására való megemlékezés mellett egy politikai gyűlés is lesz, hiszen ekkor mutatják be az ellenzéki összefogás közös országgyűlési képviselő-jelöltjét, Gőgös Zoltánt. A programot szombaton 10 órakor a Kossuth-szobornál tartják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.