Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2024. Február 16. 08:31, péntek | Sport
Forrás: Király Barbara

Nem sikerült a bravúr - Kikapott az Olympiakosztól a Ferencváros

Nem sikerült a bravúr - Kikapott az Olympiakosztól a Ferencváros

Az Európa-konferencialiga rájátszásának első mérkőzésén 1-0-ra kikapott a Ferencváros az Olympiakosz otthonában.

A zsúfolásig telt arénában a sípszó után azonnal elkezdődtek az események. Másfél perc után Varga Barnabás a görög kapuba talált. Nagy volt az öröm, de sajnos les miatt nem adták meg a gólt. Jogos volt az ítélet. A hazai szurkolók örülhettek.

Az érvénytelen gól után sem a papírforma kezdődött. A Ferencváros nagyon összeszedetten játszott. Abu Fani több jó akciót is indított Varga Barnabás irányába, de sajnos a befejezés egyik alkalommal sem sikerült.

Az Olympiakosz is többször próbálkozott. Az első félidő végén hatalmas helyzetet alakítottak ki. Dibusz Dénes hatalmas bravúrjának köszönhetően mentek 0-0-val szünetre a csapatok.

Negyvenöt perc játék után a statisztika is egyenrangú küzdelmet sugallt a labdabirtoklás (50-50 százalék), a kapura lövések (6–4) és a kaput eltaláló lövések (2–2) tekintetében.

Az iram a második játékrészben sem változott. Az Olympiakosz kezdte jobban a félidőt, de magyar csapat védelme stabilan állta a sarat minden görög támadásnál. Dibusz is remekelt a meccsen. Aztán fordulóponthoz érkezett a merkőzés. A Fradi kezdett dominálni a félidő közepe felé, de nem sikerült gólra váltani a helyzeteket. A végére el is fogyott az együttes, és végül nem sikerült kihúzni kapott gól nélkül. A Fradi védelme csak nem bírta el a nyomást, percekkel a vége előtt Ajub El-Kabi belőtte a labdát a hálóba, a jobb oldali akciónál sajnos többen is lemaradtak emberükről, a beadás Cristian Ramírez mellől érkezett, középen Samy Mmaeét is megelőzték, Henry Wingo és Muhamed Besic csak nézték, amint a csatár a kapuba lő.

Kiegyenlített mérkőzést játszott a két csapat, a magyar bajnok újfent bizonyította, nem rosszabb, mint a nála keretértékben és tapasztalatban is előrébb járó riválisai.

A továbbjutás kiharcolása a legkevésbé sem reménytelen a Ferencváros számára, jövő héten csütörtökön 21 órától a Groupama Arénában csap össze a két együttes a 16 közé jutásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.

2024. Április 10. 18:03, szerda | Sport

Mi biztos, hogy felkészültünk a csatára!

Juhász Csabi beújított egy csinos navigátort a 2024-es raliszezonra, és egyből egy EB futamon indul vele.

2024. Április 10. 08:40, szerda | Sport

Benyó Máté a dobogó legfelső fokán Máriapócson!

Közel fél éves téli szünet után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross bajnokságban. A nemzeti mezőny a Közép Európa Zóna Kupa versenyzőivel Húsvétkor a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Április 10. 07:35, szerda | Sport

Milák parádés idővel tért vissza