Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2024. Március 12. 19:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem olaj szennyezte be a tapolcafői Örvény-tavat

Nem olaj szennyezte be a tapolcafői Örvény-tavat

Február végén jelezte a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke, hogy olajfoltnak látszó szennyeződéseket észleltek a tavon, ám a vizsgálatok arra mutattak rá, hogy nem veszélyes anyagról van szó.

Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint a furcsa, barnás foltok nem veszélyes anyag jelenlététől mutatkoztak a vízen, de a Pápai Vízmű Zrt. szakemberei is megvizsgálták a szennyeződést. Kiderült, hogy nem olajszennyeződésről van szó, ez a biomassza valamiféle fonalas baktériumoknak az összessége, ezek a baktériumok már elhaltak, csak a tokjuk volt meg. Találtak még néhány élő vasbaktériumot, de nagyrészt elhalt biomasszáról van szó - írja a Pápai Médiacentrum, a Pápai Vízmű vizsgálati eredményeire hivatkozva.

Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.