Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2014. Július 30. 06:00, szerda | Belföld

Nem küldött számlát a szolgáltató – meddig teheti meg visszamenőleg?

Nem küldött számlát a szolgáltató – meddig teheti meg visszamenőleg?

Jogutódlással megszűnt egy kábeltévé szolgáltató, ám az új cég nem küldött szerződés és számlát sem egy olvasónknak, ezért azt kérdezni, hogy az elmaradt díjat visszamenőleg mennyi időre követelheti.

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
3 évvel ezelőtt a kábeltévé szolgáltatónk cége megszűnt, de erről semmiféle értesítést nem kaptunk. Ismerőseink közül minden előfizetőt több más cég vett át, azt gondoltuk idővel mi is egy új cégtől kapjuk majd a csekket az előfizetési díjról. Azonban azóta sem érkezett egyetlen csekk se és fizetési felszólítás, egyéb levél sem.
A kábeltévé előfizetéskor is voltak már problémák, fél év után kötötték be, de szerződést nem kellett aláírnunk, csak az internetes megrendelés volt, az első csekket is csak 8 hónap után küldték egyben fél éves díjról.
A bekötéskor dekódert is adott a cég, azt próbaképp beállították, hogy következő nap jönnek véglegesíteni - de nem jöttek többet. A szolgáltatást 3 évig rendben fizettük, azonban a cég megszűnése óta semmit, hiszen nem volt kinek.
A kábeltévé az elmúlt években változatlanul elérhető volt, más céggel nem szerződtünk, hogy ha jelentkezik az új szolgáltató, akkor ne kelljen kétfelé fizetnünk.
Az új cégeknél nem tudtunk érdeklődni, hiszen nincsen szerződésünk a régi céggel, nem volt mire hivatkoznunk.

Szeretnénk megkérdezni, hogy ha utólag kiderül, hogy minket, mint fogyasztókat is átvett egy másik kábeltévés cég és elmaradt díjat követelnének, akkor ezt mennyi időre visszamenőlegesen kérhetik és kérhetnek-e kötbért, egyebet?

Köszönettel

2014. 06. 18.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Abban nem kívánok találgatásokba bocsátkozni, hogy a volt szolgáltató jogutódja fog-e Önnel szemben és mikor bármilyen igénnyel fellépni, pláne kötbérigénnyel, hiszen a korábbi szerződését nem ismerem. Az azonban tény, hogy Ön jelenleg igénybe vesz egy szolgáltatást, aminek ellenértékét nem fizeti meg. Amennyiben ez a szolgáltató tudomására jut, jogosult Önnel szemben az általános 5 éves elévülési időn belül igénnyel fellépni.
A nyugalma érdekében ezért érdemes lenne az új céggel a kapcsolatot felvenni és rendezni ezt a helyzetet, adott esetben az új szolgáltatóval szerződést kötni, hogy a szolgáltatást nyugodtan vegyék igénybe.


A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 12:03, péntek | Belföld

Egy év alatt megszerezhető érettségit ígértek csalók, eddig mintegy 500 sértett van

Néhány év alatt mintegy 70 millió forintot keresett az a társaság, amely különböző webfelületeken hirdette magát azzal, hogy egy év alatt érettségihez juttat;

2022. Május 27. 09:52, péntek | Belföld

Két holttestet találtak Aszódon egy lakásban

Két holttestet találtak a rendőrök egy aszódi társasház egyik lakásában, az elsődleges adatok szerint mindketten bűncselekmény áldozatai lettek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Május 27. 08:51, péntek | Belföld

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon

Péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a benzinkutakon: a hatósági és a benzinárstop nélküli árak is kint lesznek, de a magyar rendszámú autók alacsonyabb árú tankolását ez nem befolyásolja

2022. Május 27. 08:02, péntek | Belföld

Mérsékelte a viharkárokat a jégkármérséklő rendszer

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) talajgenerátoros jégkármérséklő rendszerének köszönhető, hogy a szerdai viharok Magyarországion kisebb károkat okoztak, mint a szomszédos államokban