Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2024. Január 19. 14:19, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem is hinné, mekkora baj lehet abból, ha valaki trükközik az automata pénztárnál

Nem is hinné, mekkora baj lehet abból, ha valaki trükközik az automata pénztárnál

Egy nő az egyik pápai áruházban a kilónkénti 1199 forintos szőlő helyett 311 forintos paradicsomot mért le, komoly eljárás indult ellene.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki olcsóbb árucikk kódjával vásárolta meg a drágább terméket egy üzlet önkiszolgáló pénztáránál.

A vádirat szerint a 23 éves nő 2023. szeptember 26-án a déli órákban, egy pápai áruházban szőlőt szeretett volna vásárolni, azonban a terméket nem a kilónként 1199 forintos szőlőként, hanem a jóval olcsóbb, 311 forint árú paradicsomként mérlegelte le, majd remélve, hogy így senki nem veszi észre a csalást, az önkiszolgáló pénztárnál az olcsóbb termék árát fizette ki - írja tájékoztatásában a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A nőt azonban az áruházból való távozása előtt a biztonsági őr feltartóztatta és az ellenőrzés során kiderült a turpisság.

A számítógépes hálózatra kötött pénztárgép „becsapása” súlyos, már a legkisebb kárt okozó esetben is három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt valósít meg, ezért komoly büntetésnek teheti ki magát, aki így akar akár a legcsekélyebb haszonra is szert tenni.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbírósághoz.

A kép csak illusztráció (Spar.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 07:00, hétfő | Helyi

Jókora vendég érkezett a pápai reptérre

Ritkán látott nagyvas szállt le a pápai légibázison tegnap, két alkalommal is.

2024. Április 21. 20:33, vasárnap | Helyi

Íme a Pápai Játékfesztivál harmadik fellépője!

Legutóbb négy évvel ezelőtt jártak Pápán, akkor nagyon jó koncertet adtak - videó.

2024. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi

Kiszakadt a gólzsák, 14 gólt lőtt a Perutz!

Futballmeccsen meglehetősen ritkán látni ennyire sok gólt, az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt rossz helyzetkihasználás most átfordult a csapatnál.

2024. Április 20. 20:54, szombat | Helyi

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei - Videó

Rövid videókban az látható, amint az egyes körzetek jelöltjei felolvassák bemutatkozásukat.