Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Január 19. 14:19, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem is hinné, mekkora baj lehet abból, ha valaki trükközik az automata pénztárnál

Nem is hinné, mekkora baj lehet abból, ha valaki trükközik az automata pénztárnál

Egy nő az egyik pápai áruházban a kilónkénti 1199 forintos szőlő helyett 311 forintos paradicsomot mért le, komoly eljárás indult ellene.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki olcsóbb árucikk kódjával vásárolta meg a drágább terméket egy üzlet önkiszolgáló pénztáránál.

A vádirat szerint a 23 éves nő 2023. szeptember 26-án a déli órákban, egy pápai áruházban szőlőt szeretett volna vásárolni, azonban a terméket nem a kilónként 1199 forintos szőlőként, hanem a jóval olcsóbb, 311 forint árú paradicsomként mérlegelte le, majd remélve, hogy így senki nem veszi észre a csalást, az önkiszolgáló pénztárnál az olcsóbb termék árát fizette ki - írja tájékoztatásában a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A nőt azonban az áruházból való távozása előtt a biztonsági őr feltartóztatta és az ellenőrzés során kiderült a turpisság.

A számítógépes hálózatra kötött pénztárgép „becsapása” súlyos, már a legkisebb kárt okozó esetben is három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt valósít meg, ezért komoly büntetésnek teheti ki magát, aki így akar akár a legcsekélyebb haszonra is szert tenni.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbírósághoz.

A kép csak illusztráció (Spar.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.