Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2014. Augusztus 01. 06:00, péntek | Belföld

Nem hajlandó elköltözni a volt élettárs – mit tehetünk?

Nem hajlandó elköltözni a volt élettárs – mit tehetünk?

Mit tehet, ha megromlott a kapcsolat és kérés ellenére sem hajlandó kiköltözni a házából a volt élettársa egy olvasónknak? A választ az onlinejogsebesz.hu adja meg. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Élettársammal 6 éve élünk együtt az én tulajdonomban lévő házban és született egy közös gyermekünk. A kapcsolat megromlott.
Az lenne a kérdésem, ha kérésem ellenére sem hajlandó kiköltözni a házból mit tehetek?
Nincs bejelentve.
Az együtt töltött évek alatt a házon történt beruházások: konyha és előszoba kövezése (minden anyag megvolt hozzá még a megismerkedés előtt, a munkát később az élettárs végezte), fürdőszoba felújítása, bizonyos kerti munkák a gyerek biztonsága érdekében.
A házon hitel van, ami a megismerkedésünk előtt lett felvéve, így a hitel az én nevemen van.
A gyermekre közös felügyeletet szeretnék, de a gyermek elvitelével fenyeget. Megteheti?
Anyagilag a hitel mellett is biztosítva van a megélhetésünk a családom segítségével.

Előre is köszönöm válaszát!

2014. 06. 20.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Amennyiben nem hajlandó önként kiköltözni, sajnos mielőbb bíróság elé kell vinniük az ügyüket, csak ott tudják rendezni a lakáshasználatot és minden egyéb, Ön által leírt kérdést is. Rendőrség segítségét csak akkor tudja igénybe venni - illetve távoltartást elrendelni - ha veszélyeztetve vannak az élettárs által, egyébként a bíróság dönt ítéletével.
Az, hogy a bírósági úton kívül milyen más módszerekkel tudja rávenni az élettársát az utolsó közös lakóhely elhagyására, nem jogi kérdés, mivel jelenleg jogszerűen tartózkodik a lakásban (akkor is, ha nem az ő tulajdona). Javaslom, hogy ebben kérje családja, barátai segítségét, illetve mielőbb indítsa meg a jogi eljárást is egyúttal, hogy lássa a volt élettárs azt, hogy Ön határozott döntést hozott és azt következetesen végig is viszi.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították