Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 29. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Nem gondozta édesanyját a pápai nő, aki ennek következtében halt meg

Nem gondozta édesanyját a pápai nő, aki ennek következtében halt meg

Ellátatlanul hagyott édesanyja haláláért kell felelnie a megvádolt nőnek.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal az 58 éves pápai nővel szemben, aki a vele együtt élő édesanyja számára nem biztosított emberhez méltó higiénés ellátást és orvosi segítséget, s ezzel az idős asszony átlagost lényegesen meghaladó lelki és testi szenvedések után bekövetkező halálát okozta.

A vádirat szerint a maga is testi-lelki betegségekkel küzdő, de beszámítható vádlott a 84 éves édesanyjával élt közös háztartásban, amelyet a sértett vezetett. 2019 elején azonban az asszony egészségi állapota megromlott, s ezért már sem főzni, sem takarítani nem tudott. Az inaktív életvitelt folytató elkövető a sértett teendőit ekkor sem vette át, sőt többször bántalmazta édesanyját, amiért az a korábbi feladatait nem látta el.

A vádlott az édesanyját a ház körüli munkákban korábban segítséget nyújtó ismerősöktől elszigetelte, miután az asszony bántalmazása miatt többször figyelmeztetést kapott, illetve, azért is, hogy a rendetlenséget, majd az idővel elviselhetetlenné váló körülményeket ne lássák. A nő ezen túl édesanyját orvoshoz sem vitte, s nem is hívott hozzá orvost.

A sértett állapota 2019 júliusára oly mértékben megromlott, hogy saját maga ellátására is képtelenné vált, és ágyhoz kötött lett. Lánya ennek ellenére a higiénés ellátását továbbra sem biztosította, és gyógykezelése érdekében sem intézkedett. Még akkor is csak több nap után kért segítséget ismerőseiktől, amikor édesanyját az ágyról leesve, a földön találta. A vádlott továbbra is el akarta kerülni, hogy házukba idegenek menjenek be, ezért még a segítségnyújtás végett érkező férfinak is meg akarta tiltani, hogy a jajveszékelő asszonyhoz mentőt hívjon, és a rendőrséget értesítse.

Az idős sértettet végül a mentőszolgálat kórházba szállította, azonban ellátatlansága miatt állapota ekkorra már oly mértékben leromlott, hogy az orvosi kezelés ellenére két nappal később elhunyt.

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Törvényszéknek.

A kép csak illusztráció

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.