Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 05. 14:08, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem folytatódik a tömeges oltás a hétvégén

Nem folytatódik a tömeges oltás a hétvégén

Elmarad a hétvégi oltási program – jelentette be György István miniszterelnökségi államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Frissítés:

Nem függesztették fel teljesen a hétvégi tömeges oltásokat. Szemben a sajtóban megjelent állításokkal, az oltási program nem állt le, a hétvégén is folytatódik. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztrált idős emberek oltása a Sinopharm, a Moderna és a Pfizer vakcinával, egyedül az Astra Zeneca vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor. A többi három oltóanyaggal jelenleg és a hétvégén is zajlik a tömeges oltás. A napokban így közel 400 ezer ember lesz beoltva - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Korábban írtuk:

Ez 74 ezer krónikus beteget érint, akiket sms-ben már értesítettek a vakcinálásról. Az időpontot pótolni fogják.

Közlése szerint az AstraZeneca oltóanyagát csak később kezdik beadni, mivel az sms-ek kézbesítési technikájával szinkronizációs probléma adódott, ezért a szakember elnézést kért mindazoktól, akik ilyen módon téves riasztást kaptak. Ettől függetlenül György István dezinformációnak nevezte azt a hírt, amely szerint probléma áll fenn az oltási programban.

Korábban a kormányzati tájékoztató központ honlapján megjelent egy hír az oltási program felfüggesztéséről, de ezt egy percen belül törölték.

A héten és a jövő héten várhatóan 400 ezren kapnak oltást:

Az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy 250 ezer Sinopharm-vakcinát a háziorvosok, 117 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon, 40 ezer Moderna-vakcinát a szociális intézményekben adnak be. György István beszámolója szerint eddig 862 953-an kapták meg az első oltást, 279 727-en pedig már a másodikat is. Ezzel országos szinten csaknem 11 százalékos az átoltottsági arány, amellyel az Európai Unióban a harmadik legjobbak vagyunk!

Címkék: oltás, tömeges oltás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.