Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 08. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem éri kár a végtörlesztőt

Nem éri kár a végtörlesztőt

Nem érheti kár a végtörlesztéssel élő ügyfeleket akkor sem, ha az Alkotmánybíróságon vagy Brüsszelben fennakad a kedvezményes visszafizetést lehetővé tevő törvény – írja a Magyar Nemzet.

A végtörlesztés lehetőségével élő adósokat nem fenyegeti az a veszély, hogy később vissza kell fizetniük a banknak a kedvezményes piaci árfolyamon számolt tartozás közötti különbözetet-állítják a lapnak nyilatkozó szakértők, akik szerint ez azért sem lehetséges, mert amennyiben az Alkotmánybíróság emelne kifogást a végtörlesztés ellen, minden bizonnyal nem visszamenőleges hatállyal tenné. Eközben hamarosan bővül a végtörlesztésre jogosultak köre: azok is élhetnek vele, akik devizában kapták meg a pénzt. Az adóhatóság ugyanakkor rászállhat a feketepénzből törlesztőkre.

Már most egyre több ügyfél panaszkodik a bankokra. Többek szerint nehezítik a végtörlesztést - hangzott el a Duna Híradóban. Például azzal, hogy sokszor nem veszik fel a telefont, vagy ha igen, akkor is csak felületes információt adnak. A napokban több internetes fórum is létrejött, ahol a devizahitelesek megoszthatják egymással problémáikat, a bankokkal szembeni rossz tapasztalataikat. Nagyon sokan arra panaszkodnak, hogy rendre elutasítják végtörlesztési igényüket. Mások azt mondják, hogy nem tudják svájci frank alapú hitelüket forint alapúra váltani.

Közben 24 óra alatt több mint 1,5 milliárd forint összegű hiteligényt regisztrált az október 6-án megalakult Hiteltársulás nevű civil kezdeményezés. A szerveződés célja a beszerzési társulásokhoz hasonlóan összegyűjteni a frank és devizahitelesek igényeit és kedvező feltételű hitelt szerezni a közösség tagjainak. A hiteltársulás ötletgazdája, Doubravszky György a Gazdasági Rádiónak azt mondta, bízik benne, hogy a civil kezdeményezés megmozgatja az egész társadalmat és olyan közösséget sikerül alkotni, amellyel már megéri tárgyalni a bankoknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára