Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 17. 08:59, szerda | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Nehéz helyzetbe sodródott a PKC

Nehéz helyzetbe sodródott a PKC

Székesfehérváron szenvedett tizenhárom pontos vereséget a pápai kosárlabdacsapat.

Alba Fehérvár-DKKA - Concordia Motax KC Pápa
111-98 (23-23, 27-20, 24-27, 37-28)
PKC: Puszta 36/3; Vukolic 28/9; Keresztes 16; Szanati 4; Németh 2; csere: Bereczky 5/3; Horváth 5/3; Ács 2; Fülöp; Kutasi; Pölöskei.
A mérkőzés első kosarát Vukolics szerezte, majd pápai részről Keresztes és Puszta voltak a pontfelelősök, akik az első negyedben 8, illetve 10 ponttal segítették a vendégeket. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, párpontos fehérvári vezetéssel, majd pápai egyenlítéssel. Egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni, a negyed végén pedig Puszta Dávid egalizált büntetőből.
A második játékrész első felében az Alba Fehérvár elkapta a ritmust és a 15. percre már 8 ponttal vezettek, ekkor a PKC időt kért. A második öt percben állandósult a 7-10 pontos hazai előny. Az játékrész végén Vukolic hármasával 50:43-as hazai vezetésnél mentek szünetre a csapatok.
A harmadik negyed elején 10 pont körüli különbség állandósult. A 25. percben sebességet váltott a Pápa, Vukolic, Horváth és Puszta kosaraival 3 pontra csökkentették hátrányukat. A folytatásban ismét felváltva estek a kosarak, a 30. percre 4 pont volt a két csapat között.
A 33. percre a PKC kiegyenlített, majd rövid időre a vezetést is átvette. Sajnos a lendület itt elfogyott és a Fehérvár is sebességet váltott. A 34. perctől ismét a hazaiak vezettek. Előnyüket folyamatosan 10 pontra növelték. Az utolsó két percben a hazaiak főként büntetőből 15 pontot szereztek, így kisebb meglepetésre nyerni tudtak a Pápa ellen.

A mérkőzés pozitívuma, hogy Keresztes (16 pont, 8 lepattanó, 6 blokk) ismét sokoldalúan és nagyon hasznosan játszott mindkét oldalon, Puszta (36 pont 75% mezőnyből) a sérülése előtti formáját mutatta és Vukolic (28 pont 5 lepattanó) is egyre jobban beépül a csapatba.

Vajda Balázs: Sajnos kissé meglepett a Fehérváriak remek dobóteljesítménye minket. A mérkőzés során nem tudtuk a megfelelő pillanatokban tördelni, lassítani a játékot. Azzal, hogy belementünk egy nyílt adok-kapokba sajnos aláírtuk az ítéletünket. Próbálunk a pozitívumokra építeni, de ki kell mondani, rendkívül nehéz helyzetbe sodródtunk…

Vajda István


Kosarsport.hu

Fotó: archív

Címkék: kosárlabda, pkc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.