Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2021. Október 04. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Néhány órán belül megtalálták a kutyát az egyenruhások

Néhány órán belül megtalálták a kutyát az egyenruhások

Két pápai férfit gyanúsítottként hallgattak ki a helyi rendőrök.

A sértett 2021. szeptember 29-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy a délelőtti órákban elszökött otthonról a több százezer forint értékű kutyája. Családja azonnal az eb keresésére indult, ám azt nem találták, viszont napközben egy ismerősük arról tájékoztatta őket, hogy ismeretlenek egy autóba tették az állatot. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként még aznap megjelentek egy pápai családi ház udvarában, ahol az ott élők tagadták, hogy tudnának a kutya hollétéről, de az egyenruhások az egyik melléképületbe bezárva rábukkantak az ebre. Ezt követően azonosították, és elfogták a feltételezett elkövetőket. A 19 és 27 éves pápai lakosokat előállították, és gyanúsítottként kihallgatták, amelynek alkalmával mindketten elismerték, hogy aznap délelőtt a belvárosban egy kóborló kutyára figyeltek fel, amelyet magukhoz szólítottak. Ezután a jószágot a gépkocsijukkal az egyik rokonukhoz vitték és ott bezárták a melléképületbe. Ellenük jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy amennyiben valaki gazdátlan állatot talált, értesítse a helyi állatvédő szervezeteket vagy menhelyeket, használja a közösségi médiát és tegyen bejelentést a települési önkormányzat jegyzőjénél! Veszélyes állat esetén pedig hívja a 112-es segélyhívót!

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.