Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2019. Október 04. 11:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Néhány héten belül elkészül az új pápai piac

Néhány héten belül elkészül az új pápai piac

Élénken foglalkoztatja a pápaiakat az új vásárcsarnok építése, melynek remek példája volt az a péntek délelőtti alkalom, amelyen a városlakók megtekinthették a hamarosan elkészülő létesítményt.

A délelőtt 10 órára meghirdetett helyszínbejáráson dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a szép számú érdeklődőt. A városvezető úgy fogalmazott, hogy bízik abban, hogy az új piac legalább olyan jó találkozási hely lesz a városban, mint amilyen a régi volt és legalább akkora örömmel érkeznek majd ide az árusítók és a vásárlók. A csarnok építésének ez a fázisa október 31-ig kell, hogy befejeződjön – most úgy tűnik, hogy addigra el is készül a kivitelező – viszont a 12 üzlethelyiség bérlője fog még munkát végezni ezt követően is, mivel nekik kell aszerint formálniuk az üzletüket, hogy milyen jellegű tevékenységet fognak bennük folytatni. Ezzel párhuzamosan a hatósági engedélyek megszerzésére is sort kell keríteni, úgy számolunk, hogy december közepére, végére teljes értékűen használható lesz az épület. Azt gondolom, hogy a jövő év elejétől indulhat el itt az árusítás – tette hozzá a polgármester.

Az üzletek bérlőit pályázati úton fogják kiválasztani, a pályázatok beadására még van lehetőség. A csarnokban 88 darab árusító helyet alakítanak ki, amelyeken a klasszikus piaci tevékenység zajlik majd, előnyben részesítve a helyi termelőket, akik ingyenesen árusíthatnak majd a piacon – tudtuk meg Áldozó Tamástól, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a pápaiak ilyen nagy számban érdeklődnek az építkezés iránt.

A 830 négyzetméteres vásárcsarnokban hét sorba rendezve helyezik el az asztalokat, amelyek mozdíthatók, így rendezvények helyszíne is lehet az új piac. 12 üzlethelyiség található az épületben, amelyek 43 négyzetméter alapterületűek, de kiszolgáló helyiségek, gombavizsgáló, piac iroda és vizesblokkok is helyet kaptak a létesítményben. Az épületet három irányból, összesen 165 méter hosszan úgynevezett zöld fal veszi körbe, melynek jelenleg még csak az acél szerkezete látható, de hamarosan az arra felfutó borostyánt is elhelyezik a tárolóedényekbe. Az építkezésre 500 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, amelyet saját forrásból mintegy 230 millióval egészített ki.

Nagyon hangulatosnak ígérkezik a sétány a zöld fal és a csarnok épülete között

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott