Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 24. 14:18, kedd | Helyi
Forrás: veol.hu

Négynapos razzia a moziban

Négynapos razzia a moziban

Sokan szatyorszámra visznek be ételt és italt az előadásokra. A mozi ezt megelégelte, négynapos razziát indított. Volt, akinek nem tetszett.

Megalázó és kínos eljárással tartatják be a házirendet a pápai Petőfi moziban - írta a Naplónak egy névtelenséget kérő olvasó. Micsik Zoltán, a filmszínház vezetője ugyanakkor visszautasítja a vádakat.

Az olvasó azért ragadott tollat, mivel véleménye szerint megalázó a moziban történt sorozatos kivezettetés, melyet a személyzet azokkal szemben alkalmaz,akik nem az intézmény büféjében vásárolnak. A Napló megkereséséreMicsik Zoltán először is leszögezte, ezt a szabályt nem ők találták ki, hiszen a világ minden vendéglátóegységében, a kávézóktól aszínházakig, kizárólag a helyben vásárolt ételeket és italokat lehet fogyasztani. - A Petőfi mozi nézőterére is csak azokat a termékeket tudjuk beengedni,amelyeket nálunk vásároltak. A büfénk forgalma az, ami rá tud segíteni a mozijegy bevételére, így van lehetőségünk olcsóbban tartani a helyárakat.

- A kívülről hozott termékek problémája már a nyitás óta fennáll. Eleinte nem szóltunk, aztán a helyzet nem változott, néhányan továbbra is nagycsomagokkal érkeztek a vetítésekre. Egy idő után már jeleztük az érintetteknek, hogy legközelebb nálunk vásároljanak, ha a nézőtéren ételt, italtszeretnének fogyasztani. Egy szemernyi hatása sem volt a szavainknak. A következő lépésben megkértük őket, hogy tegyék le a pultnál a külsőstermékeket, amiket a film végén természetesen mindig visszaadunk. A következmény az lett, hogy elkezdték becsempészni az egyes dolgokat. Szeretnémmegjegyezni, hogy nem azzal van a probléma, ha valakinél van egy csoki, egy üdítő vagy egy chips. A gondot a szatyornyi mennyiségekben behozotttermékek jelentik. Ezt nagyjából ugyanaz a réteg követi el. Persze, ha ezért rászólunk valakire, egyből felháborodik, és azt hangoztatja, akkor vegyük el mindenkitől a chipset - mesélte a Naplónak az üzemeltető.
Mint mondta, a jelenség visszaszorítása érdekében tartottak egy négynapos razziát, melynek során zéró toleranciát alkalmaztak a kívülről hozottárucikkekkel szemben.

- Már két éve kommunikáljuk a házirendet különböző formákban. Ennek ellenére a négynapos ellenőrzés alatt csak a megőrzésre lerakatott üdítőkből több mint száz liter gyűlt össze a mozi pultján. Igyekeztünk az ajtóknál kiszűrni az egyes termékeket, de előfordult, hogy a nézőtérre is benéztünk. Ez akkortörtént, mikor bent rendszeres szabályszegőket láttunk. Hangsúlyozom, senkit nem szólítottunk fel távozásra, senkivel nem dobattunk ki semmit, senkitőlnem vettük el végérvényesen a kívülről hozott ételt, italt, csupán azt kértük, azokat a film idejére tegyék le a pultra. Ha egy vendég megkérdezi, hova vanez kiírva, természetesen csak az egyébként közszemlére tett házirendre tudunk hivatkozni, de itt valójában nem ezen van a hangsúly. A probléma inkább azalapvető viselkedési normák hiánya, amit mi nem tudunk kiírni, ezt a nézőnek otthonról kellene magával hoznia. Egyszerűen arra gondolok, hogy ha valakivesz egy mozijegyet, nem jogosítja fel őt arra, hogy zavarjon más nézőket a viselkedésével. Nem mobilozhatja végig az előadást, nem beszélhet hangosan.Szabályok mindenhol vannak, és mindenhol be is tartatják őket. Ez alól ez a mozi sem kivétel, hiszen amennyiben hagynánk, hogy mindenki azt csináljon,amit akar, pont a kulturáltan mozizni vágyó közönséget riasztanánk el. Nem az a célunk, hogy bárkinek kellemetlenséget okozzunk, egyszerűen a mozistabil működése érdekében be kell tartatnunk a házirendet - fogalmazott Micsik Zoltán.

Fotó: achív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.