Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 10. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Négyféle pápai sonka került be a Magyar Értéktárba

Négyféle pápai sonka került be a Magyar Értéktárba

A Magyar Értéktárban 154 kiemelkedő nemzeti értéket tartunk számon, ezek között szerepel a pápai sonka is, a Hungarikum Bizottság döntése nyomán.

Az örömteli hírt ma délben ünnepélyes sajtótájékoztatón jelentette be a Pápai Hús Kft, amelyen részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Szappanos Péter ügyvezető, valamint Tarró Kálmán sonkamester.

Kovács Zoltán köszönetet mondott Hermann Istvánnak, Pápa Város Önkormányzatának Települési Értéktár Bizottsága elnökének, aki rengeteg segítséget nyújtott. Felidézte, 2021-ben nyújtotta be a Települési Értéktár Bizottságnak a javaslatot, ezzel indult el az a korántsem egyszerű folyamat, amelynek a Hungarikum Bizottság pozitív döntése lett a vége. A képviselő hozzátette, ebben a múlt és a jelen egyaránt közrejátszott, ami a húsgyár termékeit illeti. Kovács Zoltán köszönetet mondott a Pápai Hús korábbi és jelenlegi dolgozóinak, akik mindannyian hozzátettek ehhez a sikerhez.

Áldozó Tamás polgármester azt a nehéz időszakot idézte fel, amikor egy ideig az önkormányzat volt a húsgyár tulajdonosa. Az akkori kilátástalan helyzet után a gazdasági társaság megerősödött, amelyhez a gyár dolgozói, vezetői és tulajdonosa egyaránt sokat tettek - mondta el a városvezető hozzátéve, a Pápai Hús termékei a város jó hírét viszik az országban és annak határain túl is.

Szappanos Péter büszkén jelentette be, hogy négyféle pápai sonka is bekerült az értéktárba, amelyért köszönetet mondott Kovács Zoltánnak, akit az egész folyamat úttörőjének nevezett. Kijelentette, ez a megtisztelő döntés azért is fontos, mert ezzel a pápai termékek kitűnnek a hasonló húskészítmények közül. Méltatta a gyár dolgozóit, akiket Tarró Kálmán sonkamester képviselt az ünnepélyes alkalmon, aki 54 éve látja el a feladatát a sonkaüzemben, nagy-nagy odaadással, alázattal és tudással járul hozzá a sikerekhez. Elismerően szólt a városlakók hozzáállásáról is, akik magukénak érzik a Pápai Húst, amelyet a helyi identitás részének tartanak. Az igazgató hangsúlyozta, nagyon büszkék a Hungarikum Bizottság elismerésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó