Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Július 10. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Négyféle pápai sonka került be a Magyar Értéktárba

Négyféle pápai sonka került be a Magyar Értéktárba

A Magyar Értéktárban 154 kiemelkedő nemzeti értéket tartunk számon, ezek között szerepel a pápai sonka is, a Hungarikum Bizottság döntése nyomán.

Az örömteli hírt ma délben ünnepélyes sajtótájékoztatón jelentette be a Pápai Hús Kft, amelyen részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Szappanos Péter ügyvezető, valamint Tarró Kálmán sonkamester.

Kovács Zoltán köszönetet mondott Hermann Istvánnak, Pápa Város Önkormányzatának Települési Értéktár Bizottsága elnökének, aki rengeteg segítséget nyújtott. Felidézte, 2021-ben nyújtotta be a Települési Értéktár Bizottságnak a javaslatot, ezzel indult el az a korántsem egyszerű folyamat, amelynek a Hungarikum Bizottság pozitív döntése lett a vége. A képviselő hozzátette, ebben a múlt és a jelen egyaránt közrejátszott, ami a húsgyár termékeit illeti. Kovács Zoltán köszönetet mondott a Pápai Hús korábbi és jelenlegi dolgozóinak, akik mindannyian hozzátettek ehhez a sikerhez.

Áldozó Tamás polgármester azt a nehéz időszakot idézte fel, amikor egy ideig az önkormányzat volt a húsgyár tulajdonosa. Az akkori kilátástalan helyzet után a gazdasági társaság megerősödött, amelyhez a gyár dolgozói, vezetői és tulajdonosa egyaránt sokat tettek - mondta el a városvezető hozzátéve, a Pápai Hús termékei a város jó hírét viszik az országban és annak határain túl is.

Szappanos Péter büszkén jelentette be, hogy négyféle pápai sonka is bekerült az értéktárba, amelyért köszönetet mondott Kovács Zoltánnak, akit az egész folyamat úttörőjének nevezett. Kijelentette, ez a megtisztelő döntés azért is fontos, mert ezzel a pápai termékek kitűnnek a hasonló húskészítmények közül. Méltatta a gyár dolgozóit, akiket Tarró Kálmán sonkamester képviselt az ünnepélyes alkalmon, aki 54 éve látja el a feladatát a sonkaüzemben, nagy-nagy odaadással, alázattal és tudással járul hozzá a sikerekhez. Elismerően szólt a városlakók hozzáállásáról is, akik magukénak érzik a Pápai Húst, amelyet a helyi identitás részének tartanak. Az igazgató hangsúlyozta, nagyon büszkék a Hungarikum Bizottság elismerésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.