Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Január 23. 16:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Négyezer plusz baba születésére számít a kormány

Négyezer plusz baba születésére számít a kormány

A meddőségi kivizsgálások és kezelések is február 1-jétől válnak teljes körűen ingyenessé – közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

Becslések szerint négyezer újszülött világra jövetelét segítheti így a kormány.

A meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások február 1-től lesznek ingyenesek – közölte az MTI beszámolója szerint az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó nyomatékosította, hogy ez azokra a gyógyszerekre is érvényes lesz, amelyeknél eddig valamennyi önrészt kellett fizetniük az érintetteknek.

Az ingyenessé váló meddőségi vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására a kormány éves szinten több mint 9 milliárd forintot biztosít, a még nem közfinanszírozott gyógyszerek közfinanszírozásba vonására pedig 1,6 milliárd forintot fordít az állam. Magyarországon minden hetedik házaspár meddő, és 150 ezer embert érint ez a probléma. A fejlesztéseknek köszönhetően a becslések szerint négyezer újszülött világra jövetelét prognosztizálják 2022-re - tette hozzá az államtitkár.

Az intézkedésektől azt várják - mondta az államtitkár -, hogy még több család merjen lépni akkor is, ha természetes úton nem lehet gyermekük. Konc János, a Szent János Kórház meddőségcentrumának vezető főorvosa arról beszélt: nem lehet megjósolni, hogy a milyen ütemben és mennyi gyerek születik az intézkedések nyomán, de mindenképpen több családnak lesz elérhető a meddőségkezelés.

Címkék: meddőség, születés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 14:04, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton