Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. November 17. 15:16, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Negyed évszázada működik a Pápa TV

Negyed évszázada működik a Pápa TV

1993. november 16-án jelentkezett be elsőként a Pápai Városi Televízió. Az elmúlt 25 évben igyekeztek valamennyi helyi történésről beszámolni, archiválva őrzik e negyed évszázad lenyomatát.

A jeles évfordulón három órás televízióadást sugárzott a televízió, a Városháza ülésterméből. A műsort a helyszínen tekinthették meg a meghívott vendégek, a város intézményeinek, szervezeteinek vezetői, a képviselő-testület tagja, a televízió partnerei, valamint egykori kollégái. Elsőként Varga András főszerkesztő, intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket és a tévénézőket, csakúgy mint 25 esztendővel ezelőtt.- Ha belegondolok, hogy akkor még videómagnóval a hónunk alatt, elmentünk a lakótelepek kábelközpontjaiba és kazettáról játszottuk le az adást, ma pedig már digitális, földfelszíni sugárzással, full HD minőségben jutunk el nézőinkhez, azt hiszem, mondhatjuk, hogy nagy utat tettünk meg.

Az intézményvezető elmondta, a kezdetekkor heti egy órás híranyagot sugároztak, ma napi több híradót és hetente több óra tematikus magazint állítanak össze. -Meggyőződésem, hogy a Pápa Városi Televízióban mindig olyan stáb dolgozott, akik összefogva, egy célért dolgoztak, méghozzá azért, hogy minden eseményen legyen forgató stáb, az elkészült felvétel adásképes formába kerüljön, majd mindez el is jusson a nézőkhöz. Jelmondatunk a kezdetektől az, hogy „Tőlünk tudhat meg a városról a legtöbbet, és a város is tőlünk tudhat meg a legtöbbet Önről.” Ezért tehát nekünk a város minden eseményén ott kell lennünk és azt be kell tudnunk mutatni a város lakóinak, a pápaiaknak - fogalmazott Varga András hozzátéve, arra a legbüszkébb, hogy achiválva őrzik az elmúlt 25 év lenyomatát, melynek nagy része már digitális formában is kutatható, elérhető.

A rendhagyó adás a szokványos híradóval folytatódott, majd az Iciri-Piciri gyermekműsor jubilleumi adását láthatták a nézők. Az élő magazinműsorban dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is felidézték a televízióval kapcsolatos emlékeiket és fogalmazták meg jókívánságaikat. Az MH Pápa Bázisrepülőtér és a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség videoüzenetben kívánt boldog születésnapot a televíziónak, csakúgy, mint a pápai születésű Zséda. Az élő műsorban fellépett az Erkel-iskola Csengettyű csoportja, Bene Gabi, Ekanem Bálint Emota és Győry Zoltán, Kossuth Gergő, a Vadvirág Néptáncegyüttes, Csukárdi Sándor, valamint Reiner Péter.

Ha szeretné, itt végignézheti a jubileumi adást

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...