Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 22. 12:31, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Ne adjon esélyt a besurranó tolvajoknak!

Ne adjon esélyt a besurranó tolvajoknak!

Rendőrségi tapasztalat, hogy a nyári időszak beköszöntével megnövekedhet azoknak a bűnelkövetőknek a száma, akik a lakások, családi házak, nyaralók nyitva hagyott ajtajain vagy nyílászáróin keresztül jutnak be az otthonokba, és eltulajdonítják a könnyen fellehető értékeket. A besurranásos lopások megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsainkat:

- Az utcakaput és a lakás bejárati ajtaját akkor is zárja be, ha otthon tartózkodik! A házimunka vagy egyéb otthoni tevékenység közben nem biztos, hogy észreveszi, ha a nyitva hagyott kapun vagy a bejárati ajtón keresztül egy idegen jutott be a lakásba, aki pár perc alatt észrevétlenül távozhat, és jelentős értékű zsákmányt vihet magával.

- Ha kerti munkát végez vagy csak pár percre ugrik át a szomszédba, akkor is zárja be a lakását! A lakáskulcsot vigye magával és ne a bejárati ajtó közelében rejtse el! A tolvajok a biztosnak hitt rejtekhelyeket is könnyűszerrel felfedezik.

- Legyen óvatos a szellőztetés alkalmával! Az utcafrontra vagy függőfolyosóra nyíló, alacsonyan elhelyezkedő ablakokat csak akkor hagyja nyitva, ha a helyiségben tartózkodik. Többször előfordult már, hogy a tolvaj az ablakon keresztül jutott be a lakásba, és így tulajdonította el a szobában található értékeket.

- Ha módja van rá, szereltessen fel ajtónyitásra működő hangjelző készüléket!

- Az éjszaka nyitva hagyott ablak is vonzó lehet a tolvajok számára. Lehetőség szerint védje ablakát leengedett redőnnyel! Csupán a szúnyogháló nem nyújt kellő védelmet a besurranók ellen.

Biztonságos nyarat kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.