Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 19. 08:00, kedd | Helyi sport
Forrás: Naplo-online

Nb1/b helyett Nb2-ben a kosarasok

Nb1/b helyett Nb2-ben a kosarasok

Az ok pénzhiány.

Tizenegy esztendőt töltött a társulat az NB IB-ben, miközben az utánpótlás-nevelésben is jeleskedett. A történet azonban most megbicsaklott. - Voltak találgatások, de egyértelműen kijelenthetem: az NB II-ben indulunk - kezdte Hernádi Tamás, a klub ügyvezető elnöke. - Nem tudtunk élni az NB I/B-s joggal, röviden gazdasági okok miatt.

- Azért gondolom, a döntést meghozni nem volt ilyen egyszerű, mint amilyennek most hangzik.

- Hosszas tárgyalás előzte meg a határozatot, azonban hiába győzködtek bennünket a kosárlabda-szövetségnél még az utolsó pillanatban is, nem tehettünk mást. Elfogytak a tartalékaink és olyan szintűvé csökkent támogatásunk, hogy ez volt az egyetlen elfogadható lépés.

- Többéves építkezés után kell "bontani".

- Nagyon fontos, hogy nem szeretnénk szétzülleszteni azt, amiért eddig dolgoztunk. Minél előbb vissza akarunk kerülni a legjobbak közé. A játékosok közül van, aki hű és folytatja nálunk, mások természetesen megértve a helyzetet, eligazolnak. Nincs harag, mindent belátással fogadunk.

- A város vezetése nem nehezményezte a visszalépést?

- Nem kaptunk semmilyen jelzést, igaz, velük ezt nem egyeztettük. A szurkolók nagyon sajnálják az esetet és persze a szülők is, akik szintén szomorúak.

- Tételezzük fel, hogy sikerül a terv, és azonnal visszajutnak az NB I/B-be. Mi változik a jelenlegi helyzethez viszonyítva?

- Az, hogy lesz egy évünk, amikor azon dolgozhatunk, hogy anyagilag stabilabbá tegyük a klubot. Ebben juthat persze szerep az új törvénynek, amely a társasági adóval kapcsolatos, de szeretnénk támogatókat is bevonni a közös munkába.

- Az utánpótlás-nevelésbe is rengeteg energiát fektetett az egyesület az utóbbi időszakban.

- Kimagasló munkát végeztek és ezzel párhuzamosan remek eredményeket értek el a csapataink. Az edzéslehetőségeinket változatlanul szeretnénk megtartani, noha a szakmai stáb összeállításán még dolgozunk. Mindenkit lesújtott a visszalépés híre, de természetesen legfőképpen az érintett gyerekeket, fiatalokat érte rosszul a dolog. Ők rátették az életüket erre sportágra, és most kissé megrántották a szőnyeget alattuk, de mindent megteszünk, hogy minél több lehetőséget kínáljunk számukra a jövőben is. Bízunk benne, hogy sikerül.

A Pápai Kosárlabda Club utolsó NB I/B-s szezonjában a tizenegyedik helyen zárt. Más szempontból viszont a rájátszás végén csoportjában (9-16. helyért) a harmadik lett. A játékoskeretet tizenöt kosárlabdázó alkotta, és a csapat a Baja elleni 81:68-as győzelemmel búcsúzott ettől az osztálytól. Érdekesség, hogy annak ellenére is kénytelenek voltak visszalépni, hogy az idén megelőztek olyan neves együtteseket is, mint a Kecskemét, Baja, Nagykanizsa, Tiszaújváros vagy a Sárvár.

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről