Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Február 08. 10:43, vasárnap | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, idokep.hu

Narancssárga riasztás Veszprém megyében

Narancssárga riasztás Veszprém megyében

Továbbra is érvényben van a narancssárga riasztás, melyet vasárnap adott ki a meteorológiai szolgálat. Hétfőn havazás érkezik nyugat felől, akár 10 centimétes is hullhat.

Hétfőn nyugat felől ismét többfelé számíthatunk havazásra, hószállingózásra, kivétel inkább csak a Tiszántúl lehet ez alól, ezzel szemben a Dunántúlon többfelé is hullhat akár 5-10 cm friss hó. Az éjszakai órákban a Tiszántúlon is havazhat, de ott csak pár centiméter friss hó hullhat. Kedden elszórtan még kisebb havazás, havas eső kialakulhat, de szerdától szárazabbra fordul az idő, és a hét további munkanapjain számottevő csapadék sehol sem várható a változóan felhős időben. Ugyanakkor csütörtök reggelre többfelé párássá, ködössé válhat a levegő.

Hétfőn továbbra is szeles marad az idő, északnyugaton akár viharos északnyugati széllökések is előfordulhatnak, valamint kedden is még számítani kell erős széllökésekre a Dunántúlon, így előfordulhatnak még kisebb hófúvások az érintett tájakon. Szerdától viszont mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn a reggeli órákban a havas, derültebb, kevésbé szeles tájakon -8, -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, aztán viszont a hajnali fagyok valamelyest enyhülnek, de még a továbbiakban is előfordulhatnak olyan tájak, ahol -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Hétfőn lesznek olyan tájak az országban, ahol napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet egy-két fokkal, viszont keddtől általában fagypont felett alakulnak a maximumok, többfelé előfordulhat 4-6 fok körüli értékek is.

Az előrejelzések szerint a széllökések elérhetik a 70 km/h sebességet, melynek következtében a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszok keletkezhetek.
A további időjárási helyzetről a http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/ oldalon tájékozódhatnak!

A mai napon egy erős hidegfront hoz többfelé viharos szelet akár 60-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak. A gyors felhőátvonulásokból hózáporok várhatóak, melyek egy-egy szűk régióban akár több centi friss havat is hozhatnak, valamint néhány hevesebb hózáport akár mennydörgés, villámlás is kísérhet.

Reggel helyenként -10°C-ot is mérhetünk, nappal -1, +5°C várható.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.