Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Február 01. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2023. január 31-én délelőtt Pápán, a városi piac közelében várták az ott közlekedő gyalogosakat, akik számára a gyalogos balesetek megelőzését szolgáló prevenciós szórólapot adtak át.

Az egyenruhások arra kérték a közlekedés legvédtelenebb szereplőit, hogy az úttesten történő átkelés alkalmával – a saját biztonságuk érdekében – mindig legyenek nagyon óvatosak és körültekintőek, még akkor is, ha a zebrán közlekedve elsőbbséget élveznek.

A rendőrök felhívták a járókelők figyelmét arra is, hogy körülnézés nélkül soha ne lépjenek az átkelőhelyre és mindig alaposan győződjenek meg arról, hogy az érkező gépjárművek vezetői valóban megadták-e számukra az elsőbbséget. Ennek a legegyszerűbb módja, ha minden esetben felveszik a szemkontaktust a járművezetőkkel vagy csak akkor kezdik meg az úttesten történő áthaladást, ha a sofőrök megállással biztosították számukra az elsőbbséget.

A jövőben a rendőrök több Pápa-környéki településen is tartanak majd hasonló beleset-megelőzési tájékoztatót a gyalogosok biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.