Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2023. Február 01. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2023. január 31-én délelőtt Pápán, a városi piac közelében várták az ott közlekedő gyalogosakat, akik számára a gyalogos balesetek megelőzését szolgáló prevenciós szórólapot adtak át.

Az egyenruhások arra kérték a közlekedés legvédtelenebb szereplőit, hogy az úttesten történő átkelés alkalmával – a saját biztonságuk érdekében – mindig legyenek nagyon óvatosak és körültekintőek, még akkor is, ha a zebrán közlekedve elsőbbséget élveznek.

A rendőrök felhívták a járókelők figyelmét arra is, hogy körülnézés nélkül soha ne lépjenek az átkelőhelyre és mindig alaposan győződjenek meg arról, hogy az érkező gépjárművek vezetői valóban megadták-e számukra az elsőbbséget. Ennek a legegyszerűbb módja, ha minden esetben felveszik a szemkontaktust a járművezetőkkel vagy csak akkor kezdik meg az úttesten történő áthaladást, ha a sofőrök megállással biztosították számukra az elsőbbséget.

A jövőben a rendőrök több Pápa-környéki településen is tartanak majd hasonló beleset-megelőzési tájékoztatót a gyalogosok biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:01, szerda | Helyi

Figyelem: Újra akcióban az unokázós csalók, Pápán is majdnem becsaptak egy idős hölgyet

A mai nap folyamán Balatonfüreden 4 személyt hívtak fel az úgynevezett \"unokázós\" csalók, az elmúlt napokban pedig egy 60 éves pápai hölgyet hívott fel egy ismeretlen férfi, aki ügyvédként mutatkozott be.

2023. Március 22. 13:58, szerda | Helyi

Súlyosbították a Pápánál elfogott moldáv embercsempész büntetését

Eredményes ügyészi fellebbezést követően súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a 27 éves moldáv embercsempésznek a büntetését, aki 2022. november 9-én 29 illegális határátlépőt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

2023. Március 21. 11:49, kedd | Helyi

Autós üldözés Pápán - Videóval

Öt bűncselekményt is elkövetett a pápai ámokfutó, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől március 15-én este.

2023. Március 20. 18:22, hétfő | Helyi

Kerékpárost gázoltak a Korona utcán

A Korona és a Korvin utca kereszteződésében levő körforgalomnál történt a baleset.