Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Február 01. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2023. január 31-én délelőtt Pápán, a városi piac közelében várták az ott közlekedő gyalogosakat, akik számára a gyalogos balesetek megelőzését szolgáló prevenciós szórólapot adtak át.

Az egyenruhások arra kérték a közlekedés legvédtelenebb szereplőit, hogy az úttesten történő átkelés alkalmával – a saját biztonságuk érdekében – mindig legyenek nagyon óvatosak és körültekintőek, még akkor is, ha a zebrán közlekedve elsőbbséget élveznek.

A rendőrök felhívták a járókelők figyelmét arra is, hogy körülnézés nélkül soha ne lépjenek az átkelőhelyre és mindig alaposan győződjenek meg arról, hogy az érkező gépjárművek vezetői valóban megadták-e számukra az elsőbbséget. Ennek a legegyszerűbb módja, ha minden esetben felveszik a szemkontaktust a járművezetőkkel vagy csak akkor kezdik meg az úttesten történő áthaladást, ha a sofőrök megállással biztosították számukra az elsőbbséget.

A jövőben a rendőrök több Pápa-környéki településen is tartanak majd hasonló beleset-megelőzési tájékoztatót a gyalogosok biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott