Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 11. 17:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagy értékű eltulajdonított zsákmányt adott vissza osztrák tulajdonosának a Pápai Rendőrkapitányság

Nagy értékű eltulajdonított zsákmányt adott vissza osztrák tulajdonosának a Pápai Rendőrkapitányság

Magyar bűnözők raboltak ki egy grazi raktárat. A kár mintegy 60 ezer euró, melynek egy része, a magyar és az osztrák rendőrség hatékony együttműködésének köszönhetően megkerült.

Nagy Ákos bűnügyi osztályvezetőtől megtudtuk, a magyar bűnbanda - melynek pápai tagja is van - a pápai nyomozók látókörében került. Értesítették az osztrák társszerveket, ennek nyomán az osztrák rendőrök májusban tetten is érték a magyar állampolgárokat. Ezt követően egy összehangolt akcióban több helyszínen is tartottak házkutatást a magyar rendőrök, melynek nyomán egy Vas megyei településen 12 garnitúra felnire szerelt, nagy értékű gumiabroncsot és egy vadonat új, mintegy tízezer euró értékű robogót leltek fel. Az ügy ezzel nem zárult le, a jövőben is lehet számítani az osztrák társszervekkek közösen végrehajtandó akciókra - tette hozzá Nagy Ákos.

Az egyik grazi gumiszervízből eltulajdonított gumiabroncsokat ma délelőtt szállította el a szervíz ügyvezetője és kollégája. Karl-Heunz Nais-tól megtudtuk, április végén törték fel a cég raktárát, betörték a kaput, diagnosztikai berendezést, egyéb eszközöket és 30 garnitúra, nagy értékű felnire szerelt gumiabroncsot vittek el, összesen mintegy 60 ezer eurós kárt okozva. Az ügyvezető azt mondta, büszke a magyar rendőrségre és köszönetet mondott a hatékony munkájáért, mivel így legalább a káruk egy része megtérült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.