Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 29. 12:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Nagy csempészfogás a debreceni repülőtérnél, lecsapott a NAV

Nagy csempészfogás a debreceni repülőtérnél, lecsapott a NAV

Mintegy 23 millió szál - kétmilliárd forint értékű - cigarettát találtak a pénzügyőrök a debreceni repülőtérnél négy kamionban és elfogták a csempészettel foglalkozó nemzetközi bűnszervezet magyar tagját

- közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
Azt írták, hogy az autóalkatrészek közé rejtett szállítmányt a debreceni repülőtéren szúrta ki a NAV: a teherszállító gépen érkezett rakományt négy lengyel kamionra rakodták át. Ahogy a járművek elhagyták a repülőtér területét, a NAV munkatársai feltartóztatták a konvojt.

Kiemelték, hogy az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, Dubajból érkezett adózatlan cigaretta behozatalával a csempészek mintegy 3,5 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

A bűnszervezet négy, eddig azonosított tagja közül hárman külföldiek, a negyedik magyar állampolgár. A magyar férfit - aki a Dubajból érkezett csempészcigi továbbszállítását koordinálta Európába - éppen külföldi utazása előtt, egy debreceni szálloda recepcióján fogták el a NAV nyomozói.

Az otthonában tartott kutatáson iratokat, elektronikus adatokat, továbbá az okozott kár megtérülésére hét nagy értékű luxusautót, több mint 300 millió forint értékű devizát és 49 karórát foglaltak le - írták.



Az Europol és az Eurojust bevonásával - nemzetközi bűnügyi együttműködésben - Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban folytak kutatások - tették hozzá.

A magyar állampolgárságú elkövetőt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

A három külföldi ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A NAV bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz, az elkövetők akár 20 évet is kaphatnak - áll a közleményben.

Címkék: csempész, NAV, pénzügyőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.