Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 24. 09:08, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mutatjuk, mire figyeljen, ha a veszélyhelyzet alatt járt le az autó műszakija

Mutatjuk, mire figyeljen, ha a veszélyhelyzet alatt járt le az autó műszakija

Június 30-ig érvényesek az okmányok, sokan csak most kapnak észbe.

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló 2022. évi V. törvény által módosított, a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX. törvény 12. § (1) bekezdése alapján a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmány, ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is - az (1a) bekezdés és a 13. (1) bekezdése szerinti okmányok kivételével - 2022. június 30-ig érvényes.

A hivatkozott rendelkezésben meghatározott határidő miatt rendkívüli mértékben megnövekedett az időszakos műszaki vizsgálat lefolytatása iránti igény, amely kapcsán a TIM arról tájékoztat, hogy a műszaki vizsgálatot támogató hatósági keretrendszer (KÖKIR) lehetővé teszi a kijelölt vizsgaállomások számára, hogy előzetes bejelentkezés esetén vizsganapról szóló értesítést állítson ki. A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló s/1990. (N. 12) KöHẾM rendelet 12. S (5) bekezdése alapján a vizsganapról szóló értesítés - ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély érvényességi határidején belül kérték, de a vizsgálatot az érvényességi határidő lejárta utáni időpontra tűzték ki -a forgalmi engedély érvényességét a közölt vizsgaidőpontig meghosszabbítja, amennyiben az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély érvényességi határidejének lejárta után kérték, az értesítés a vizsgahelyre történő közlekedéshez egy alkalomra szóló forgalmi engedélyt helyettesít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.