Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2022. Június 20. 13:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mutatjuk, hol kell fizetni ősztől a parkolásért Pápán, és azt is, hogy mennyit

Mutatjuk, hol kell fizetni ősztől a parkolásért Pápán, és azt is, hogy mennyit

Gyakorlatilag a teljes belvárosban fizetni kell majd a várakozásért, és a lakóhellyel rendelkező autósoknak is jóval nagyobb mértékben kell majd a zsebükbe nyúlniuk.

Eddig ugyanis 9200 forintért vásárolhatott éves bérletet az, aki a belvárosban lakott ("A" zóna), míg 7100-ért az, aki a "B" zónában. Ezzel szemben ősztől nagy mértékben kiterjesztik a zónahatárokat, és megnövekednek a bérletárak is. 50.000 forintra nő az egy éves bérlet ára a II. parkolási zónában azoknak, akiknek ott van ingatlanjuk, ott is élnek, de ingatlanjukon nem tudják tárolni a gépkocsijukat, míg a III.-ban 37.500-ért várakozhatnak az ingatlantulajdonosok. Aki nem az alábbi utcákban lakik, az kétszer ennyit fog fizetni, ha továbbra is rendszeresen meg kíván állni a parkolási zónákban.

De akkor nézzük is a zónákat:

I. zóna: Fő utca

II. zóna: Március 15. tér, Kossuth Lajos utcának a Március 15. tértöl a Deák Ferenc utcáig terjedő szakasza, Major utca, Ányos Pál utca, Árok utca, Deák Ferenc utca, Közép utca, Rákóczi Ferenc utca, Eötvös utca, Petőfi Sándor utca, Szent László utca, Kuruc utca, Korvin utcának a Fő tértől a Bástya utcáig terjedő szakasza, Pálos tér, Csáky László utca, Ady Endre sétány, Tókert utca, Szabadság utca, Böröczky domb, Jókai utca

III. zóna: Bástya utca, Szent István útnak a Fő tértöl a Török Bálint utcáig terjedő szakasza, Korona utca, Zimmermann utca, Anna tér, Zrínyi Miklós utca, Gyurátz Ferenc utca, Széchenyi István utca, Flórián utca, Varga utca, Barát utca, Kígyó utca, Irhás utca, Kard utca, Szentilonay József utca, Kis tér, Csatorna utca, Korvin utcának a Bástya utcától a Korona utcáig terjedő szakasza, Világos utca, Fapiac tér, Celli u. 4. szám előtti közterület, Cinca sor, Batthyány utca, Damjanich utca, Séllyei utca, Pápai 6406. hrsz alatti parkoló (Várkerti parkoló)

A díjak:

Az I. zónában 400 forintért lehet majd óránként várakozni, a II.-ban 300-ért, míg a III.-ban 150 Ft-ért.

Nézzük a bérletárakat (50% kedvezmény jár azoknak, akiknek az adott zónában van ingatlanjuk és ott is laknak, illetve ha az ingatlanjukon nem tudják tárolni a kocsit)

A képviselő-testület döntése nyomán a rendelet 2022. szeptember 1-jén lép hatályba. Akit bővebben érdekel a fizető parkolási övezetben történő várakozás rendjének minden változása, az ITT találja a rendeletet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 17:45, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Felszólítottam a Volánt... - Videó

A polgármester szerint méltatlan az új menetrenddel kapcsolatos tájékoztatása a társaságnak.

2023. Február 03. 16:52, péntek | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.

2023. Február 03. 13:53, péntek | Helyi

Magyar Közút: az erős szél miatt fakidőlések nehezíthetik hétvégén a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken megerősödhet több térségben is szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 km/órás széllökésekre számíthatnak a közlekedők.

2023. Február 03. 10:18, péntek | Helyi

Újra járható az út Pápa és Nagygyimót között

Megszűnt az útlezárás a két település között.