Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2024. Február 07. 14:16, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Murvás utakat javítanak Pápán

Murvás utakat javítanak Pápán

Munkagéppel simíták el a talajt több pápai utcában.

Rendszeresen kritika éri az utakat fenntartó önkormányzatot, hogy a hegyekben és egyéb külvárosi utcákban rendre csapnivaló állapotúvá válnak a murvás utak. Az önkormányzat minden évben javítja az utakat, ám azok néhány csapadékos nap után újra kigödrösödnek, hosszútávú megoldás csak az utak szilárd burkolattal való ellátása lenne, ám erre nincs elegendő forrás. 2021-ben az önkormányzat programot dolgozott kia magánberuházásként megépült új utcák kiépítésére, ám úgy tudjuk, ezidáig egyetlen közterület sem újult meg a szóban forgó program keretén belül.

A fagyok elmúltával most ismét elindult a Pápai Városfejlesztő munkagépe és elegyengeti a talajt többek között a Vermes Illés, a Margaréta, a Szellő és a Harmat utcában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:57, péntek | Helyi

A PVE legutóbbi műkedvelő kerekasztaláról

A jeles pápai művésztanár, Zsuppán István volt a Petőfi Városbarát Egylet (PVE) legutóbbi, február havi műkedvelő kerekasztalának a vendége.

2024. Február 23. 13:14, péntek | Helyi

Pápai vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 26. és március 1. között a vendéglátóhelyeken ellenőriznek, az alábbi járásokban:

2024. Február 22. 21:32, csütörtök | Helyi

Megvan a Pápai Városfejlesztő Kft. új vezetője

Hosszú ideje nem volt vezetője a városüzemeltetési feladatok nagy részét ellátó önkormányzati cégnek, a képviselő-testület csütörtöki ülésén sikerült új ügyvezetőt választani.

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.