Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 03. 18:43, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

MSZP: A Pápa és Vidéle egy városi mezbe bújtatott Fidesz propaganda

MSZP: A Pápa és Vidéle egy városi mezbe bújtatott Fidesz propaganda

Grőber Attila önkormányzati és Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő tartottak sajtótájékoztatót a héten megjelent Pápa és Vidéke különszáma kapcsán.

Két erős meglepetés ért ma bennünket – kezdte a sajtótájékoztatót Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő. Az egyik a Pápa és Vidéke különszáma volt, a másik pedig az, hogy a közalkalmazottak most kapják meg a fizetési papírjukat.

A politikus szerint a héten megjelent különszám egy közpénzen finanszírozott pártpropaganda. – Nem tudunk másra gondolni, minthogy ezzel kívánják elterelni a figyelmet a komolyabb problémákról. Az újság azt próbálja sulykolni, hogy minden problémáért az előző kormány a felelős, annak ellenére, hogy lassan két éve a Fidesz kormányoz.

Csökkentek a fizetések

Szomorúan tapasztalhatták azok, akik megkapták a bérpapírjukat, hogy átlagosan 6-9000 Ft-al csökkent a nettó fizetésük. Igaz, a kormány szerint csak átmeneti állapotról van szó, ám amikor valaki hónapról-hónapra él, az a 6-9000 Ft is nagyon fog hiányozni – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Propaganda

Grőber Attila önkormányzati képviselő a Pápa és Vidéke különszáma kapcsán elmondta - minden településnek fontos bemutatnia azt, hogy az adott évben mire jutott, mit ért el, akkor, ha ez azzal az objektivitással társul, hogy a fejlődés a közös munka eredménye, és hogy a fejlődésnek van ára. A Pápa és Vidéke különszáma elfelejtette ezt a két dolgot. Ez az újság azt sugallja, hogy városunk vezetői erős és biztos kézzel a viharos tengeren képesek irányítani a várost. Azt tudom mondani a közvéleménynek, hogy nekem ez a propaganda ismerős. Tudom, hogy mely korok és mely szellemi irányzatok képviselték ezt az irányt. Az újság elfelejti azt is megemlíteni, hogy az elért sikerek egy közös munka eredménye – fogalmazott a képviselő. Míg a polgármester neve 32-szer szerepel a kiadványban, addig ellenzéki politikusok mindössze 3-szor. Miközben olyan eredményeket mutatnak be, melyekről nagyrészt akkor született döntés, amikor a mostani ellenzék kormányzott – mondta Grőber Attila.

1500 fővel csökkent a város lakossága

A politikus szerint az újság tartalma és a valóság között egy világ van. – Én azt tanultam meg, hogy ha a hivatalos álláspont és a valóság között nincs híd, akkor nem sokáig tartja magát a propaganda. A politikus példaként említ néhány ilyen pontot: - Az újság egy teljes oldalt szentel a munkanélküliség alakulására. A lapban szereplő számok a regisztrált munkanélküliség arányát mutatják. Az arány, melyet büszkén említenek 7,4%, Ajkán például mindössze 5%. Ami viszont még ennél is fontosabb, az az, hogy a munkanélküliség csökkenését az is befolyásolta, hogy néhány év alatt mintegy 1500 fővel csökkent a város lakossága. Akik elvándoroltak, nem találtak munkát Pápán – fogalmazott Grőber Attila.

Az MSZP-s politikus szerint további tátongó ellentmondás még a város eladósodottsága, az új adók bevezetése, vagy a város vagyonának drasztikus csökkenése (államosítás).

Az érem mindkét oldalát látnia kell a közvéleménynek!

Nem szándékoztunk sajtótájékoztatót tartani azért, mert szerintünk nem jó irányba mennek a dolgok. De azt fogadja el mindenki, hogy amellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy van egy városi mezbe bújtatott Fidesz propaganda anyag, melyhez az ellenzék nem mondhatja el a véleményét. Szeretnénk, ha a közvélemény az érem mindkét oldalát látná – zárta gondolatait Grőber Attila, az MSZP önkormányzati képviselője.

Címkék: mszp, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.