Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 17. 09:08, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Mozgáskorlátozott férfi nyugdíját vette fel

Mozgáskorlátozott férfi nyugdíját vette fel

Zsarolás és csalás miatt három év börtönre ítélték azt a pápai férfit, aki egy idős embertől erőszakos módon vett el egymillió forintot.

Az 52 éves K. Tibor korábban közös udvarban lakott a 73 éves sértettel, akivel esetenként együtt italozott. Jó kapcsolatuk akkor változott meg, amikor 2012 nyarán a vádlott élettársa – a férfi tudta nélkül – elment Budapestre lakni az idős férfivel. A sértett szeptemberben visszaköltözött Pápára, ugyanakkor igyekezett elkerülni a találkozást K. Tiborral. Aggodalma nem volt alaptalan, mert egyszer a sértett a lakásán fejbe verte, majd az utcán esett neki, de ekkor időben közbeléptek a rendőrök - számol be a Veol.hu.

Az erőszakos vádlott, K. Tibor visszaélt mozgáskorlátozott ismerőse gyenge fizikai állapotával, amikor rávette, hogy adja át neki a bankkártyáját, hogy közel ötvenezer forintos nyugdíját hónapról hónapra fel tudja venni a sértett helyett. Végül két év leforgása alatt egymillió 59 ezer forintot emelt le az idős férfi bankszámlájáról, aki ez idő alatt sokat nélkülözött élettársával.
K. Tibor egyéb módon is szert tett pénzre: a pápai piacon neki hitelt adó, zöldség-gyümölcsöt áruló asszonynak azt a mesét adta be, hogy rövidesen eladja a házát 3,7 millióért, akkor megadja 200 ezer forintos tartozását. Később azzal állt elő, hogy ügyvédi munkadíjra kellene neki 50 ezer forint, illetve útiköltségre kért 40 ezret, majd bevásárlásra 10 ezret. A summákat megkapta, csak éppen esze ágában sem volt azokat visszafizetni.
Abban az évben rákapott a biofűre, amit cigarettaként szívott el. Két évvel később a rendőrök házkutatást tartottak nála, ekkor került elő négy zacskó „anyag”, ami csekély mennyiségű kábítószernek minősült a bevizsgálás alapján.
A négygyerekes, büntetett előéletű családapát folytatólagosan elkövetett zsarolásért, csalásért és kábítószer birtoklásának vétségéért három év szabadságvesztésre ítélte a pápai bíróság, s kötelezték a több mint egymillió forint, illetve a 300 ezer forint megfizetésére. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.