Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 13. 15:41, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Motorlopók őrizetben!

Motorlopók őrizetben!

Lopás megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás az ellen a három fiatal ellen, akiket február 6-án és 7-én is elfogtak a pápai rendőrök.

Egy szemtanú február 6-án, kora este arról tájékoztatta telefonon a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy a Vajda lakótelepen ismeretlenek épp egy utcán álló motort akarnak ellopni. A helyszínre érkező körzeti megbízottak három sötét ruhás alakot láttak kijönni az egyik háztömb mögül, akikben a bejelentő felismerte a járművet helyéről elmozdító személyeket. A két férfit és női társukat elfogták és előállították a kapitányságra. A meghallgatásukat követően szabadon távozhattak a rendőrség épületéből, ám másnap újabb bejelentések érkeztek arról, hogy az említett lakótelepről – az éjszaka leple alatt – két motornak is nyoma veszett. A nyomozók az előző nap elfogott személyek otthonában házkutatást tartottak, amelynek során egyiküknél rábukkantak az eltűnt motorok egyikére, valamint találtak még nála egy kosárnyi alkatrészt is, ami egy január közepén eltulajdonított kétkerekű gépjárműből maradt meg. A másik robogót a lakótelep egyik bokra alatt fedezték fel megrongált állapotban. A 20 éves gyanúsított elmondta, hogy ezt a motort is el akarta lopni, de nem sikerült elindítania, így azt a helyszínen hagyta.

A többrendbeli lopás elkövetési körülményeinek tisztázása érdekében mindhárom személyt őrizetbe vették a nyomozók.

Címkék: lopás, motor, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék