Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 27. 07:39, hétfő | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelem, veol.hu

Motorbalesetben meghalt a Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgató

Motorbalesetben meghalt a Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgató

Németh Tamás tű. ezredes vasárnap délután Kapolcs és Monostorapáti között haladt a Honda VFR 900-as motorjával, amikor a 77-es főút 31-es kilométerénél egy Mercedes személyautó, elé kanyarodott. A 38 éves tűzoltó a helyszínen életét vesztette. A személyautóban ketten ültek, egyikük könnyebben sérült, kórházba nem szállították. A balesethez az ajkai tűzoltóság vonult.

Németh Tamás 39 éves volt. A tűzoltás, műszaki mentés, megelőzés szakterületén több mint másfél évtizedes gyakorlattal rendelkezett, pályája kezdete óta
Veszprém megyében dolgozott. Nős, egy gyermeke van. Dolgozott a Pétfürdői Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságnál, ahol szolgálatparancsnokhelyettes,
a Veszprém Megyei Tűzoltó Parancsnokságon megelőzési főelőadó, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál mentésszervezési
kiemelt főelőadó, megelőzési osztályvezető, később a Zirci Önkéntes Tűzoltóság elnöke, majd a Pápai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.
2011. június 16-tól a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
Az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Tűzvédelmi mérnöki Karán végzett Budapesten. Rendelkezett angol nyelvismerettel, munkavédelmi technikusi
végzettséggel, rendészeti szakvizsgával. Ezen túl fakitermelő tanfolyamot végzett, búvár és ipari alpin ismeretet is szerzett. Munkájáért „Bátorságért érdemjel” kitüntetésben részesült.

Fotó: kormányhivatal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.