Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Monzában folytatja a Gender Racing

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

Tavaly a szezonzáró versenyhétvégén hajthattak először a GRT fiatal versenyzői a legendás aszfaltcsíkra a népes és erős mezőnyben. A gyönyörű környezetben fekvő pályán sok komoly küzdelem folyt és mára már sporttörténelemmé, legendává vált versenyeket futottak az elmúlt hosszú évtizedekben. Már önmagában ez is izgalmassá tesz itt egy versenyhétvégét. 2020-ban már megtapasztalhatta ezt a csapat mely a tavalyi évben a járványhelyzet ellenére az egyik legsikeresebb és legizgalmasabb versenyszezonját futotta és történetében először, több ilyen hasonló legendás versenypályára is eljutott.

Most a hétvégén egy kicsit változik a csapat felállása, mivel Olivér Michl egy izgalmas szakmai lehetőséget kapott a spanyol Formula 4 bajnokságban, ahol már F1-es szuperlicenc pontokat is szerezhetnek a versenyzők. Ennek az első versenyhétvégéjére kerül sor Spa Francorchamps-ban, ahol Olivér is rajthoz állhat. A nagy lehetőség ellenére azért a Gender Racing-nek sem kell őt teljesen nélkülöznie, mert e mellett a Hungaroring-i hétvégén az F3-assal megkezdett FIA CEZ bajnoki sorozatban továbbra is rajthoz áll majd a csapat színeiben és szeretne akár a bajnoki címért is harcban lenni.

Így most a hétvégén Monzában a tavalyi szintén izgalmas Imola-i versenyhétvége után most megint csak Berta Benjámin gurul majd pályára a GRT színeiben a megszokott F4-es kategóriában. Beni lelkesen készül az olasz futamra és nagyon reménykedik benne, hogy itt már jóval népesebb mezőny lesz az F4-es kategóriában is és sokkal izgalmasabb lesz küzdeni a kategória győzelemért, mint a Hungaroringen.

Gender Tamás csapatfőnök bizakodva tekint az előttük álló versenyhétvége elé:

„ Nagyon nagy öröm, hogy ismét ezen a különleges, tradicionális pályán versenyezhetünk. Tavaly a csapatunk szempontjából tényleg kicsit sporttörténeti események voltak, hogy a több mint egy évtizede működő csapatunk először jutott el több olyan különleges és legendás pályára, mint például a Monza-i. Berta Beni személyében ugyan most csak egy legény lesz talpon a pályán a GRT színeiben, de remélem az évadnyitóhoz hasonlóan sikeres versenyhétvége előtt áll és itt is hozza majd az F4-es kategória győzelmeket. Olivért ugyan most nélkülöznünk kell, mert a hétvége időpontban ütközik azzal a másik sorozattal melyben szintén lehetőséget kapott, remélem ott is sikeresen megküzd majd az új kihívással és a CEZ bajnoki hétvégékre hozzánk visszatérve is tovább gyarapítja majd a Gender Racing futamgyőzelmeinek és bajnoki címeinek a számát az év folyamán.”

A legendás pályán zajló küzdelmeket a tavalyihoz hasonlóan a hazai szurkolók a képernyők előtt is nyomon követhetik majd, a TopJet F2000 sorozat online stream közvetítésében a sorozat YouTube csatornáján.

Fotó: Gender Racing
- Boncz Elek -

Címkék: autósport, monza

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.

2021. Április 28. 19:07, szerda | Sport

Életük legjobb eredményével kezdték az évet

Pályafutása eddigi legelőkelőbb eredményét érte el a magyar Országos Rally Bajnokság szezonnyitó futamán a Csomós Miklós – Nagy Attila páros.

2021. Április 26. 18:34, hétfő | Sport

A válogató a legfontosabb – Portugália után, téthelyzet előtt az Európa-bajnok Lucz Dóra

A jól sikerült portugáliai edzőtábor után a május eleji tájékoztató- és a tokiói indulás szempontjából létfontosságú május végi válogatóversenyre készül Lucz Dóra, az UTE kétszeres Európa-bajnok kajakosa,