Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

A polgármesterjelölt elmondta, a fenntartható városfejlesztési stratégia elnevezésű önkormányzati rendelet nem a Fidesz dokumentuma, hanem a városé, mindannyiunké. - Az mintegy 300 oldalon mutatja be azt a hanyatlást, ami 2011. óta történt Áldozó Tamás és Grőber Attila idejében. Az emberek távoznak, a kultúra hanyatlik, a város digitális őskorban van. A potenciális nagybefektetőket a dokumentum szerint a város elsősorban személyes kapcsolattal kívánja idevonzani - mondta Molnár István hozzátéve, néhány fejlesztési javaslatot is megfogalmaz a program, például a volt dohányszárító épületnének a fejlesztését, amelyet a jelölt nem tart indokoltnak. Megdöbbenve olvasta, hogy sok helyen szerepel az egyes fejlesztési cél mellett a "városi projekt még nem került azonosításra" megjegyzés.

A független jelölt célszerűnek tartana a digitalizációval kapcsolatos projektek indítását és nem látja ördögtől valónak a zöld tetejű parkolólemezek kialakítását.

Molnár István bírálta a városüzemeltetést is, szerinte a folyamatos átszervezések miatt majd' egy évtiezedet lépett vissza az időben a városüzemeltetés, 13 év után eljutottak oda, hogy a tevékenységeket gazdasági szempontból célszerű vállalkozókra bízni. - Ide jutottunk! A város vezetői és ellenzéke nem látják be, hogy egy jól működő városüzemeltetés első három legfontosabb eleme: pénz, pénz, pénz. Nem itt kell takarékoskodni! És a városüzemeltetésben részt vevő műszaki, gazdasági és fizikai szakembereket meg kell becsülni, hogy büszkén jelentsék ki: Ők Pápa Városüzemeltetői! - fogalmazott.

Molnár István a 6. számú választókerület képviselőjelöltje is egyben. Méltatta a Szabó Dezső utca és a Vak Bottyán utca fejlesztését, utóbbi folytatásának szükségességét emelte ki, a Bezerédi utca irányában, ám szerinte ezt megelőzően is rendezni kell a régi és az új út balesetveszélyes csatlakozását.Elmondta, hogy a városrész utcáiról készített egy felmérést, felsorolva a szükséges beavatkozásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 15:55, kedd | Helyi

Október közepétől e-mailben is lehet időpontot kérni a pápai kórházban

Az e-mailben érkezett előjegyzés kérés esetén lekésőbb 3 munkanapon belül válaszolnak a megkeresésekre.

2024. Szeptember 17. 14:47, kedd | Helyi

Pápai katonák is indulnak a gátakra

Három munkacsoport áll készen az árvíz elleni védekezésben való részvételre.

2024. Szeptember 17. 12:27, kedd | Helyi

Komoly károkat okozott a vihar, hetekig is eltart a letört ágak, kidőlt fák eltakarítása

A Várkertben egy platánfa is az elmúlt napok szélsőséges időjárásának áldozatául esett.