Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 01. 14:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

MNB: gyengült a bankok hitelezési képessége

MNB: gyengült a bankok hitelezési képessége

Megdrágult és nehezebbé vált a magyarországi bankok finanszírozása, ez pedig gyengíti a bankok hitelezési képességét, így egyre kevésbé tudnak a vállalatok számára hitelt nyújtani – állapította mea Magyar Nemzeti Bank.

A csütörtökön sajtótájékoztatón bemutatott jelentés szerint a hitelezési képesség romlása egyre nagyobb mértékben magyarázza a vállalati hitelezési feltételek szigorítását.

Az eurózónában is szigorodnak a hitelezési feltételek, és ennek negatív hatása az anyabankokon keresztül Magyarországon is megjelenik.

A lakossági szegmensben jelenleg az állományi probléma kezelése köti le a bankok erőforrásait, és csak a végtörlesztés, illetve az árfolyamgátba történő bejelentkezések kifutása után kerülhetnek ismét fókuszba az új hitelkihelyezések.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről