Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2012. Május 11. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Mit kell tudni a csontráktól?

Mit kell tudni a csontráktól?

Az Amerikai Rákkutató Intézet előrejelzése szerint idén majdnem háromezer új csontrákos esetet fognak diagnosztizálni, amelyeknek mintegy fele halálos kimenetelű lesz - számol be a Fox News.

A csontráknak három különböző típusa van: osteosarcoma, Ewing szarkóma és chondrosarcoma. Az osteosarcoma általában a fiatalokat sújtja, s a csontszövetekből indul ki, gyakran a térden és a felkaron jelenik meg.

Az Ewing szarkóma szintén inkább a fiatalokat érinti, a karokat, a lábakat, a gerincet és a medencét támadja meg. A chondrosarcoma elsősorban az idősebb és porckárosodásban szenvedőeket sújtja.

A csontrák főbb tünetei a fájdalom, a duzzanat és esetenként bőrpír az érintett területen. Gyermekkorban a kezelés és a gyógyulási esélyek is nagyon jók.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 13:58, péntek | Belföld

Makronóm Intézet: elérheti az 1 százalékot az idei GDP-növekedés

Pozitív, akár egy százalékos idei GDP-növekedést várnak a Makronóm Intézet szakértői, akik szerint a kormányzati előrejelzésben szereplő 1,5 százalékos emelkedés sem lehetetlen.

2023. Január 27. 13:57, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: elfogadhatatlan, hogy a német kormány miniszterei akadályozzák a paksi bővítést

Felháborító, hogy a német kormány zöldpárti miniszterei ideológiai vagy politikai okokból blokkolják a paksi bővítést, erre ráadásul semmifajta európai jogalap nincs, nem tiltott a nukleáris együttműködés Oroszországgal

2023. Január 27. 13:55, péntek | Belföld

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez 650 ezren csatlakoztak

Magyarország legnagyobb ünnepi összefogásához, az adventi adománygyűjtéséhez több mint 650 ezer adományozó csatlakozott és csaknem 300 millió forintot gyűjtöttek össze.

2023. Január 27. 13:50, péntek | Belföld

Nébih: Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó a TEDi üzleteiből

Határérték feletti, technológiai eredetű szennyezőanyagok miatt Aldiva Unicorn Wheels 220 grammos Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).