Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 29. 17:50, péntek | PR
Forrás: (x)

Mit érdemes tudni a lézernyomtatókról?

Mit érdemes tudni a lézernyomtatókról?

Napjainkban alapvetően kétféle nyomtató közül választhatunk otthoni használatra:

a lézernyomtató és a tintasugaras nyomtató közül. Utóbbiak sokáig szinte egyeduralkodók voltak, de a háztartásokba is egyre inkább kezdenek begyűrűzni az eleinte inkább irodákban használt lézeres változatok. De vajon mit tudnak ezek a nyomtatók, és kinek éri meg ilyet választani?

Hogyan működik a lézernyomtató?

Ez a típusú nyomtató egy „dobozban” tárolja azt a festékport, ez a toner. A festékport a nyomtató hő segítségével olvasztja a papírra. A lézernyomtatókba kapható minőségi tonerek lényegesen ritkábban fogynak ki, mint a tintasugaras nyomtatók patronjai, ráadásul a lézernyomtatók nagyon gyorsak is, rövid idő alatt jelentős számú oldal kinyomtatására képesek – ez indokolta a kezdetben jellemző irodai felhasználást.

A lézernyomtató működése tehát gyorsabb és takarékosabb, mint a tintasugarasé. Egy eredeti vagy kompatibilis Samsung M2070 toner drágább ugyan, mint a tintapatronok, de lényegesen tovább használható. Ezek alapján nyilván úgy tűnik, sokkal jobban megéri lézernyomtatót vásárolni, ez azonban nem minden esetben igaz. Minden attól függ milyen gyakran és mennyit nyomtatunk vele.

Nagy mennyiségnél térül meg

Ahogy említettük, a festékkazetta drágább, mint a tintapatron (habár vannak olcsóbb, kompatibilis verziók, amikkel lehet spórolni), de nem csak a kazetta, hanem maga a nyomtató is valamivel többe kerül. Amiért mégis megéri, az az, hogy a toner tovább bírja, a lézernyomtató pedig gyorsabban nyomtat. Nos, ezen tulajdonságainak akkor van jelentősége, ha rendszeresen sokat nyomtatunk. Ha csak alkalmanként néhány oldal nyomtatásra van szükségünk, akkor valószínűleg bőven elég egy alap tintasugaras nyomtató, hiszen úgysem használnánk ki a lézernyomtató kedvező tulajdonságait. Mindenkinek más a megfelelő, nem lehet egységesen azt mondani, hogy jobb az egyik vagy a másik.

Amennyiben home office-ban dolgozunk, esetleg több gyerek iskolai tanulmányaihoz kell rendszeresen nyomtatni, vagy szimplán olyan típusok vagyunk, hogy nem szívesen olvasgatunk a neten, inkább nyomtatunk mindent, akkor jó megoldás lehet a lézernyomtató, jobban megéri, főleg a kompatibilis tonerekkel, amik olcsóbbak az eredetinél.

A fotó forrása:
cigdem / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 13:16, péntek | PR

Így lehet megtudni, hogy érvényes-e még az autópálya-matricánk

Online vette meg az e-matricáját, és nem emlékszik, hogy pontosan meddig érvényes? Vagy véletlenül kitörölte a visszaigazoló e-mailt, amiben megnézhette volna?

2021. Április 02. 13:08, péntek | PR

Hogyan fuss neki a kocsi műszaki vizsgájának?

A műszaki vizsga alapfeltétele annak, hogy a kocsidat közúti forgalomba vihesd. Sokan nyűgnek tekintik a rendszeres műszaki vizsgát, pedig rendkívül fontos oka van annak, hogy ilyen szigorú a szabályozás.