Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 07. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Mínusz félezer kórházi ágy

Mínusz félezer kórházi ágy

A Magyar Nemzet azt írja, hogy több mint félezer ággyal csökkentenék a kórházi kapacitásokat a fővárost is felölelő három központi régióban.

Van olyan intézmény, amelyikben végleg megszűnne az aktív gyógyító ellátás. A terveket állítólag már kiküldte a tárca az intézményvezetőknek.

Az anyagból kiderül, hogy az ágazatvezetés mennyivel csökkentené az ágyszámot az egyes fekvőbeteg-ellátó intézményekben, milyen szakmákat szüntetnének meg, és mely területek lakosai tartoznának majd egy-egy osztályhoz. Bár néhány intézmény új szakmák indításával is próbálkozhat, és néhol pluszágyakat is osztanának, az egyenleg negatív: az aktív, azaz a klasszikus gyógyító ágyak száma 545-tel csökkenne a központi országrészben.

Idetartozik a főváros, amelyet három részre osztottak, s hozzácsatolták több megye jelentős részét is. Az észak-közép-magyarországi régióban 271-gyel, a dél-közép-magyarországiban 97-tel, míg a nyugat-közép-magyarországiban 177-tel csökkentenék az ágyak számát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.