Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

- közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány (ÁGOTA Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója közös szervezésében az ország 13 vármegyéjéből érkező, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek és fiatalok tölthettek együtt egy napot ÁGOTA Falván.

A gyermeknapra érkezőket az ÁGOTA ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központjának bejáratánál Disney-mesehősök, valamint gólyalábasok fogadták.

"Az volt a célunk, hogy a gyermekek játékokban, élményekben és finom falatokban bővelkedő napot töltsenek együtt, és érezzék: ez a nap csak róluk szól" - idézte a közlemény Kothencz Jánost, az ÁGOTA Közösség vezetőjét.

A szervezők a találkozóra népi és cirkuszi játszóházzal, óriáscsúszdával, dodzsemmel, íjászattal, rodeó bikával, dartsfocival és ugrólóvárral készültek, de átélhettek virtuális valósággal kapcsolatos élményeket, és volt hamburger, fagylalt, valamint vattacukor is.

Az állami gondoskodásban élő fiataloknak és nevelőszülős családoknak ÁGOTA Falván előbb Horváth Tamás, később pedig Kökény Attila adott koncertet.

Az ÁGOTA Alapítvány 1996 óta támogat csaknem 10 ezer családját vesztett gyermeket, veszélyeztetett fiatalt. Egy-egy évben több mint 600 programjuk valósul meg, az élményprogramoktól, a terápiás foglalkozásokon át, a katolikus keresztény pasztorációs tevékenységekig.

Az alapítvány 2018-ban vásárolta meg kormányzati támogatással azt a héthektáros területet Tass-Alsószenttamáson, ahol ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ épült gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek és fiataloknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.

2024. Június 08. 09:09, szombat | Életmód

Veszprém legrégebbi épületének maradványait találhatták meg helyi régészek

A középkori Veszprém legrégebbi, 10-11. századi épületének maradványait találhatták meg a helyi Laczkó Dezső Múzeum régészei, akik eredményeiket pénteken ismertették a veszprémvölgyi ásatás helyszínén.

2024. Június 07. 07:17, péntek | Életmód

Nagyon erős UV-B sugárzás várható pénteken a Dél-Dunántúlon

Pénteken a Dél-Dunántúlon nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó mértékű UV-B sugárzás várható - tájékoztatta a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

2024. Június 06. 06:00, csütörtök | Életmód

Észak-kínai leopárd született a Szegedi Vadasparkban

Észak-kínai leopárd (Panthera pardus japonensis) született áprilisban a Szegedi Vadasparkban, a gondozók által nevelt, két hónapos hímet szerdán mutatták be.