Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 24. 15:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Minek nevezzelek? Avagy a nagy parkoló-vita a pápai Várkertfürdőnél

Minek nevezzelek? Avagy a nagy parkoló-vita a pápai Várkertfürdőnél

Éles vita bontakozott ki a Pápán Hallottam Facebook csoportban, amelybe dr. Áldozó Tamás polgármester is beszállt. A felek azt taglalták, hogy a Várkertfürdő termál részének bejáratánál lévő terület parkoló-e, vagy sem.

A csoport egyik tagja tett közzé egy bejegyzést, mely szerint a termálba való belépés előtt is van lehetőség megmártózni, tekintettel a mellékelt fotón látható jókora tócsára, már-már tavacskára. Kétségkívül visszataszító látványt nyújt az egyébként remek szolgáltatást nyújtó fürdő előtt egy ilyen elhanyagolt terület. A meglehetősen szerteágazó vita később számos témát érintett, ám leginkább a körül forgott a beszélgetés, hogy a szóban forgó terület parkoló-e vagy sem.

Dr. Áldozó Tamás polgármester egyértelműen leszögezte - később egy külön bejegyzést is szentelt a témának - hogy ez a terület bizony nem parkoló, hanem besorolását tekintve közpark, csak elnézik az ott történő parkolást. "A Várkertfürdőnek kiépített parkolója van, ami legalább 250 gépjármű befogadására alkalmas, a hóolvadás idején is kifogástalan állapotban várta a látogatókat. A termálfürdő előtti terület nem kiépített parkoló, valószínűleg nem is lesz az soha, viszont extrém időjárási körülményeken túl alkalmas várakozásra. A fürdő környékén több ilyen terület is van, ezek különösen a nyári, nagy forgalmú napokon tesznek jó szolgálatot. Attól, hogy egy területen valaki megáll autóval, a terület jellege nem változik meg; még akkor sem, ha ezt éveken keresztül ugyanott megteszi" - teszi egyértelművé álláspontját a városvezető.

Áldozó Tamásnak nyilván valóan igaza van, csakhogy ettől függetlenül a szóban forgó terület mégiscsak elkeserítő képet mutat, főleg ilyen csapadékos időjárási körülmények közepette, mint amilyeneket most is élünk. Mivel a Várkertfürdő felé vezető úton nincs kihelyezett tábla az említett terület felé vezető utat megelőzően, ami jelezné, hogy hol található a fürdő tényleges parkolója (csak az autóbusz parkolót jelzi), okkal gondolhatja azt bárki, főleg egy helyismerettel nem rendelkező turista, hogy ahol autók várakoznak, az bizony egy parkoló. Vajon mit gondolhat a városról, vagy magáról a fürdőről egy ilyen vendég? Tudjuk, hogy az első benyomás mennyire fontos. Őt vajon érdekli, hogy mi a terület besorolása? - tehetnénk fel a költői kérdést.

A vita a gyógyászati rész megközelíthetőségét is érintette. Tény, hogy mind gyalogosan, mind pedig autóval burkolt úton megközelíthető a fürdő ezen része is, ám utóbbit szintén nem jelzi előre semmilyen tábla. Ha ugyanis ki akarjuk kerülni a kátyúkkal teletűzdelt murvás szakaszt és a (NEM)parkolót, akkor bizony már a Sportcsarnok előtt tudnunk kellene erről. Egy helyismerettel nem rendelkező turista, aki a gyógyászati részen szeretne kikapcsolódni, vagy gyógyulni, az megtalálja-e ezt a lehetőséget?

Mivel a polgármester bejegyzéséből kiderül, hogy a (NEM)parkoló várhatóan soha nem lesz parkoló, talán ésszerű lenne megfelelő módon kitáblázni és informálni a fürdő vendégeit, a félreértések elkerülése miatt. De talán az is megoldás lehetne, hogy csak azokon a nyári napokon, amikor nem elegendő a Várkertfürdő valódi parkolójának a befogadóképessége a fürdő vendégei számára, szóval csak ezen időszakban engedélyezni a várakozást a szóban forgó (NEM)parkoló területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott