Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2023. Január 24. 15:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Minek nevezzelek? Avagy a nagy parkoló-vita a pápai Várkertfürdőnél

Minek nevezzelek? Avagy a nagy parkoló-vita a pápai Várkertfürdőnél

Éles vita bontakozott ki a Pápán Hallottam Facebook csoportban, amelybe dr. Áldozó Tamás polgármester is beszállt. A felek azt taglalták, hogy a Várkertfürdő termál részének bejáratánál lévő terület parkoló-e, vagy sem.

A csoport egyik tagja tett közzé egy bejegyzést, mely szerint a termálba való belépés előtt is van lehetőség megmártózni, tekintettel a mellékelt fotón látható jókora tócsára, már-már tavacskára. Kétségkívül visszataszító látványt nyújt az egyébként remek szolgáltatást nyújtó fürdő előtt egy ilyen elhanyagolt terület. A meglehetősen szerteágazó vita később számos témát érintett, ám leginkább a körül forgott a beszélgetés, hogy a szóban forgó terület parkoló-e vagy sem.

Dr. Áldozó Tamás polgármester egyértelműen leszögezte - később egy külön bejegyzést is szentelt a témának - hogy ez a terület bizony nem parkoló, hanem besorolását tekintve közpark, csak elnézik az ott történő parkolást. "A Várkertfürdőnek kiépített parkolója van, ami legalább 250 gépjármű befogadására alkalmas, a hóolvadás idején is kifogástalan állapotban várta a látogatókat. A termálfürdő előtti terület nem kiépített parkoló, valószínűleg nem is lesz az soha, viszont extrém időjárási körülményeken túl alkalmas várakozásra. A fürdő környékén több ilyen terület is van, ezek különösen a nyári, nagy forgalmú napokon tesznek jó szolgálatot. Attól, hogy egy területen valaki megáll autóval, a terület jellege nem változik meg; még akkor sem, ha ezt éveken keresztül ugyanott megteszi" - teszi egyértelművé álláspontját a városvezető.

Áldozó Tamásnak nyilván valóan igaza van, csakhogy ettől függetlenül a szóban forgó terület mégiscsak elkeserítő képet mutat, főleg ilyen csapadékos időjárási körülmények közepette, mint amilyeneket most is élünk. Mivel a Várkertfürdő felé vezető úton nincs kihelyezett tábla az említett terület felé vezető utat megelőzően, ami jelezné, hogy hol található a fürdő tényleges parkolója (csak az autóbusz parkolót jelzi), okkal gondolhatja azt bárki, főleg egy helyismerettel nem rendelkező turista, hogy ahol autók várakoznak, az bizony egy parkoló. Vajon mit gondolhat a városról, vagy magáról a fürdőről egy ilyen vendég? Tudjuk, hogy az első benyomás mennyire fontos. Őt vajon érdekli, hogy mi a terület besorolása? - tehetnénk fel a költői kérdést.

A vita a gyógyászati rész megközelíthetőségét is érintette. Tény, hogy mind gyalogosan, mind pedig autóval burkolt úton megközelíthető a fürdő ezen része is, ám utóbbit szintén nem jelzi előre semmilyen tábla. Ha ugyanis ki akarjuk kerülni a kátyúkkal teletűzdelt murvás szakaszt és a (NEM)parkolót, akkor bizony már a Sportcsarnok előtt tudnunk kellene erről. Egy helyismerettel nem rendelkező turista, aki a gyógyászati részen szeretne kikapcsolódni, vagy gyógyulni, az megtalálja-e ezt a lehetőséget?

Mivel a polgármester bejegyzéséből kiderül, hogy a (NEM)parkoló várhatóan soha nem lesz parkoló, talán ésszerű lenne megfelelő módon kitáblázni és informálni a fürdő vendégeit, a félreértések elkerülése miatt. De talán az is megoldás lehetne, hogy csak azokon a nyári napokon, amikor nem elegendő a Várkertfürdő valódi parkolójának a befogadóképessége a fürdő vendégei számára, szóval csak ezen időszakban engedélyezni a várakozást a szóban forgó (NEM)parkoló területén.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 09:16, hétfő | Helyi

Megnevezte 2024-es pápai polgármesterjelöltjét az MSZP

A bejelentés nagy meglepetést nem okozott, ugyanakkor némileg szokatlan, hogy bő egy évvel az önkormányzati választás előtt megnevezi a jelöltjét egy párt.

2023. Január 28. 14:04, szombat | Helyi

Gyermektápszert vásárolt volna a neten, átverték

A pápai rendőrök csalás vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást az ismeretlen személy ellen.

2023. Január 28. 14:02, szombat | Helyi

Január 28. az adatvédelem nemzetközi napja

A rendőrök a személyes adatok védelmére hívják fel a figyelmet.

2023. Január 27. 12:07, péntek | Helyi

Családi házak udvarán felhalmozott szemétkupacokra bukkantak a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták az illegális hulladéklerakások elkövetőit.