Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 18. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mindent megnyertek a pápai lánglovagok a megyei tűzoltóversenyen

Mindent megnyertek a pápai lánglovagok a megyei tűzoltóversenyen

Igazi presztizsküzdelem a megye tűzoltó-parancsnokságai között a megyei sportverseny, melyen kimagasló eredményt értek el a pápai tűzoltók mind csapatban, mind pedig egyéniben.

Csütörtökön rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2018. évi II. fokozatú Megyei Tűzoltó Sportversenyét, ahol mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviseltette magát.

A tekintélyes múltra visszatekintő szakmai verseny presztízse folyamatosan nőtt az idők során, amelynek köszönhetően rendre egy nagyon komolyan felkészült csapatokból álló versenyzőgárda méri össze erejét.

A Veszprémben található Schönherz sporttelep által nyújtott kiváló sportkörnyezetben a csapatok összesen három versenyszámban mérték össze felkészültségüket és erejüket. Elsőként egy százméteres akadálypályán futottak versenyt az idővel a résztvevők, majd kismotorfecskendő szerelés és kötött sugárral történő célba lövés következett. A versenyszámok sorát végül a négyszer százméteres váltófutás zárta.

A verseny az idei évben is kiélezett volt, nagy izgalmak közepette születtek meg az eredmények. Idén túlzás nélkül kijelenthető, hogy a pápai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tarolt az eredményhirdetésen, ugyanis az összesített versenyben elért első hely mellé jó néhány egyéni címet is átvehettek a pápai versenyzők Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgatótól. A pápai csapat mögött összetett második helyen a veszprémi, míg a harmadik helyen a korábbi győztes ajkai csapat végzett.

Csillag István a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője gratulált a kiemelkedően teljesítő pápai csapatnak és az egyéniben is élen végző Schvetz Sándornak. A száz méteres akadálypályán legjobb idővel célba érő főtörzsőrmestertől megtudtuk, a Bázisrepülőtéren készült fel a versenyre, mely komoly küzdelmet hozott, de végül sikerült neki a legjobb idővel célba érni.

A nyolcfős pápai csapat kapitánya, Sós Balázs főhadnagy köszönetet mondott a Bázisrepülőtérnek, hogy biztosította számukra a felkészülés helyszínét, illetve Csillag István kirendeltségvezetőnek és Horváth Sándor tűzoltóparancsnoknak, hogy végig támogatták a csapatot és a helyszínen is szurkoltak a versenyen. Mint mondta, a csapat minden tagja a szívét-lelkét kitette mind a felkészülés, mind pedig a verseny során és ennek köszönhető ez a szép eredmény.

A százméteres akadályfutás egyéni eredményei:
1. Schvetz Sándor tű. főtörzsőrmester
2. Németh Gergő tű. őrmester
3. Békefi Tamás tű. főtörzsőrmester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.