Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mindennapi avokádóval megőrizheti egészségét!

Mindennapi avokádóval megőrizheti egészségét!

Az avokádó rendszeres fogyasztása minőségileg javítja az étkezést és a kulcsfontosságú egészségügyi markereket - állítja egy új elemzés, amelyről a Fox News számol be. A kutatók összefüggést találtak az avokádó fogyasztása, a jó koleszterinszint emelkedése, az alacsonyabb testsúly és BMI érték között.

Az avokádó fogyasztása emellett csökkenti az anyagcsere szindróma kialakulásának kockázatát, ami egyben együtt jár a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésével is. A metabolikus szindróma tünetei közé tartozik a magas vérnyomás, a nagyobb testsúly és a magasabb vércukorszint.

Jelen tanulmányuk keretében a szakemberek közel 18 ezer felnőtt egészségügyi adatait vették szemügyre. Közülük 347-en fogyasztottak rendszeresen avokádót. Megállapították, hogy általában azok, akik avokádót fogyasztanak, többet esznek gyümölcsöt is, és kevesebbet fogyasztanak a cukros és magas szénhidráttartalmú ételekből.

Az avokádót fogyasztóknak alacsonyabb volt a vérnyomásuk, magasabb a jó koleszterinszintjük, emellett BMI, vagyis testtömeg-indexük is alacsonyabb volt, mint az avokádót nem fogyasztó csoport tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.