Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2017. December 05. 09:12, kedd | Belföld
Forrás: maltai.hu

Mindenki segíthet a rászorulókon

Mindenki segíthet a rászorulókon

Áruházakban, iskolákban, karácsonyi vásárokban, otthon a számítógép előtt, de még a labdarúgó-mérkőzésre készülve is bárki bekapcsolódhat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei adventi jótékonysági akcióiba.

A Máltai Szeretetszolgálat ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy a gyűjtés sikerét nem lehet számokban kifejezni, az adományok mennyiségénél fontosabbak a találkozások.

Minden karitatív szervezet életében a legaktívabb időszak advent ideje, az ünnepi készülődés a karácsonyra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára a legfontosabb, hogy az általa egész évben segített emberek a máltai önkéntesekkel és munkatársakkal közösségben élhessék meg a karácsony csodáját – áll a szolgálat közleményében.

A következő hetekben több mint kétszáz intézményben tízezernél is több ellátásban részesülő ember karácsonyát készíti elő a karitatív szervezet. Ezekben a hetekben megsokszorozódik a rászoruló emberektől és különböző közösségektől érkező kérések száma. Szerencsére az adományozó, támogató szándék is ilyenkor a legerősebb.

A többi nagy karitatív szervezethez hasonlóan a Máltai Szeretetszolgálat is különleges feladatokkal, gyűjtésekkel készül adventre, hogy a máltai közösség a lehető legtöbb ember számára jelentsen emberi közelséget, támogatást az év utolsó heteiben is.

Adni öröm!
Idén december 14. és 19. között már a 21. alkalommal rendezi meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Spar-csoport kijelölt üzleteiben az Adni öröm! akciót. A karitatív szervezet 165 Spar és Interspar üzletben több mint 3500 önkéntes, köztük több száz középiskolás diák részvételével tartós élelmiszert gyűjt a rászoruló embereknek.
A csomagok egy része hajléktalan emberek számára készül, más részét nagycsaládosoknak és idős embereknek juttatják el a szeretetszolgálat csoportjai és intézményei. Az idei Adni öröm! akció vásárlók tízezreinek nyújt lehetőséget arra, hogy az ünnep előtt rászoruló embereken segítsenek.

A gyűjtésről az www.adniorom.hu honlapon lehet részletesen tájékozódni, az oldalon a jótékonykodást segítő praktikus információk mellett az akcióban részt vevő üzletek is megkereshetők, az adományszámláló segítségével pedig az összegyűlt élelmiszer mennyiségét lehet nyomon követni. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként idén is személyesen részt vesz karácsonyi gyűjtésben.

A Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai az Adni öröm! akció előtt is folyamatosan fogadják a tartósélelmiszer- és ruhaadományokat. A Máltai Szeretetszolgálat 1350-es adományvonalán hívásonként 250 forinttal támogatható a máltai szervezet munkája, a www.adomanyozz.hu oldalon pedig online átutalással is lehet segítséget nyújtani.

A máltai szervezet célja, hogy az előző évekhez hasonlóan mintegy harmincezer család, idős ember részesüljön még karácsony előtt az összegyűjtött élelmiszerekből összeállított csomagokból.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 12:02, szerda | Belföld

A Balaton megóvásáért indult ökológiai és kulturális programsorozat

A Balaton megóvása érdekében ökológiai-kulturális programsorozat indult, amely a tervek szerint 2023 után is folytatódik.

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

2022. Május 18. 08:12, szerda | Belföld

Halálos baleset történt Jászszentlászló közelében

Meghalt egy férfi, aki autójával letért az útról, egy fának csapódott, majd felborult Jászszentlászló közelében kedd délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 18. 08:00, szerda | Belföld

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.