Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 10. 14:39, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mindenki egyszerre akart strandolni

Mindenki egyszerre akart strandolni

Száz métertes sor alakult ki vasárnap a pápai Várkertfürdő bejáratánál. Sokan háborogtak, az okokról Kovács Antal vezérigazgató beszélt. Mint mondta, ezentúl több pénztárral dolgoznak hétvégenként.

- Számunkra is meglepetés volt, hogy a szombati, szintén nagy létszámú, ám teljesen normális nap után vasárnap mindössze 10%-kal magasabb vendégszám mellett hosszú sorok alakultak ki a bejáratnál - mondta mai sajtótájékoztatóján a fürdő igazgatója. Kovács Antal szerint a probléma abból adódott, hogy a mintegy 3000 strandolni vágyó szinte egyszerre érkezett a fürdőhöz, 9 és 11 óra között. A kialakult helyzet csak délután 1 órára normalizálódott. A vezérigazgató elmondta, ugyan nem vígasztalja a pápai sorban állókat, de a környékbeli strandokon hasonlóan hosszú várakozási időről számoltak be kollégái. - Az okokat elemezzük és tanulunk az esetből. A mostani hétvégén a 4 helyett 7 pénztárgépet fogunk üzemeltetni és harmadik bejáratként a gyógyászati rész felől is megközelíthető lesz a strand. Az ideiglenes pénztáraknál azonban csak készpénzes fizetés lesz lehetséges és csak egész napos, illetve családi belépő vásárolható.

Kovács Antaltól megtudtuk, a sorban állás nehézségeit próbálták enyhíteni, a kismamákat és a kis gyermekekkel érkezőket előre engedték és hideg szódavizet szolgáltak fel. A vezérigazgató szerint az új beléptetőrendszer nem volt bűnös a nagy sor kialakulásában, a hosszú időt a pénztárnál való fizetés és a szolgáltatás kiválasztása okozta. A beléptető rendszer tökéletesen üzemelt.

Lista fotó: Veol.hu (Tremmer Tamás)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.