Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 13. 20:22, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Szalóky Zsolt

Mindene odaveszett a lakástűzben

Mindene odaveszett a lakástűzben

Garázs-üzletéről sokan akkumulátoros Laciként ismerik azt a szerencsétlenül járt férfit, akinek a háza december elején égett le a Szalmavári utcában. Semmije nem maradt, a sok segítőkész embernek hála, mégis van remény.

Bertalan Lászlót sokan ismerik, korábban a Fő téren volt kis üzlete, aztán a tér lezárását követően egy bástyai garázs-üzletben árulta az akkumulátorokat. Árulta, egészen addig a tragikus éjszakáig, amikor élete gyökeresen megváltozott. - Éjjel fél egy lehetett, amikor a szomszédok folyamatos csengetésére riadtam meg. Szerencsére ők észrevették az akkor még csak a garázs körül felcsapó lángokat. Lelocsoltam magam vízzel és próbáltam menteni, amit tudtam, de a tűz olyan gyorsan átterjedt a lakásra, hogy egyik pillanatról a másikra már az életem is veszélyben volt - emlékszik vissza a történtekre László. - Sikerült kijutnom az ajtón, de a kezeimről leégett a bőr, megsérültem a fejemen, füstmérgezést kaptam, a légcsövem is megsínylette a forró levegő belélegzését. Recsegett-ropogott körülöttem minden, amit megfogtam, azon rajta maradt a bőr a kezemről - idézte fel a szörnyű emlékeket László, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak a győri kórházba. Napokig altatták, négy hetet töltött az intenzív osztályon, további egyet pedig Pápán.

- Azt az érzést, hogy egyik pillanatról a másikra mindenem oda lett, a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom. Ez borzasztó. Mindenemet elvesztettem a legapróbb használati tárgyaktól a félretett pénzemen át, a személyes holmikig, mindent - mesélte könnyes szemmel László, aki soha nem gondolta volna, hogy ennyi önzetlenség van az emberekben. - Amikor az ember a teljes nincstelenségből próbál talpra állni és kap cipőt, ruhát, tetőt a feje fölé, elmondhatatlan az a hála, amit érez. Nem tudok mást mondani, minthogy nagyon-nagyon köszönöm.

Merthogy a barátok, ismerősök összefogtak. Egy barátja üresen álló családi házát korlátlan időre a rendelkezésére bocsátotta, kapott ruhákat, cipőt, ennivalót, mikrohullámú sütőt, de például Balatongyörök polgármestere ismeretlenül, hallva László történetét, egy köbméter tűzifával segítette az újrakezdést.

Anyagi támogatásra lenne még szükség, hogy újra tudjon dolgozni

Lászlótól megkérdeztük, hogy mire lenne még szüksége. A kilátástalan helyzetben lévő férfi azt mondta, kellemetlenül érzi magát, hogy mások segítségére szorul, de minél előbb talpra szeretne állni. Ahhoz, hogy folytatni tudja vállalkozását, egy furgonra lenne sürgősen szüksége, ezért elsősorban az anyagi támogatás tudna rajta segíteni. Aki tud és szeretne segíteni, az az Origó Bútor Raktáráruházban tudja ezt megtenni, de hamarosan számlaszámot is nyitnak, ahová elutalható lesz az önzetlen segítségnyújtás.

A károsulttól megtudtuk, volt az ingatlannak biztosítása, a tűzvizsgálat lezárultával tudják megállapítani a jogosultságot. László bízik a pozitív elbírálásban, szeretne egy kisebb lakást vásárolni, a leégett házra minden bizonnyal bontás vár, de ha tehetné sem szívesen menne vissza.

Csuti Katalintól, László szomszédjától, régi jó barátjától megtudtuk, szemtanúja volt a tragikus éjszaka történéseinek, a lángokat látva azt hitte, soha többé nem fogja élve látni barátját. Katalin végigkísérte László felépülését, igyekszik tartani benne a lelket, hisz egy ilyen tragédia a lelkekben is szörnyű nyomot hagy. - Laci még nem járt a lakásnál, szerintem nincs is felkészülve rá, hogy szembesüljön a pusztítással. Az lenne a legjobb, ha minél előbb munkába tudna állni és újra tudná kezdeni az életét - mondta a jó barát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.