Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Augusztus 20. 21:36, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

\"Minden nap cselekedjünk egy jó tettet\" - Szent Istvánra emlékezett a város

\

Augusztus 20-án a Pápa város önkormányzata által szervezett megemlékezést idén is az Erzsébet-ligetben tartották. Simon István, Kovászna önkormányzati képviselője mondott ünnepi beszédet.

Augusztus 20. az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja.

A szónok szerint Szent István legnagyobb tette az volt, hogy olyan alapokra építette országunkat, melyek kiállták az idő próbáját. -Szembeszállt azokkal, akik a kereszténység ellen léptek fel, és országunkat sziklára, hitre építette fel. A sziklára épített országot a vihar, a zuhatag nem tudta elsöpörni, és a sok megpróbáltatást, valamint ostromot is kiállta, amelyet a történelem a magyarságra mért az idők folyamán. A mai magyarság számára is az Szent kirányunk üzenete, hogy megtanuljunk különbséget tenni a pillanatnyi haszon és az időtálló értékek között.

Simon István úgy fogalmazott, Szent István cselekedeteiben is tetten érhető a szeretet. - Amikor az ember kap, csak a keze telik meg, de amikor ad, a szíve is megtelik. Tetteinket hassa át a szeretet. Államalapító Szent István királyunk személyre szóló üzenetét így fogalmaznám meg: minden nap mindannyian cselekedjünk egy jó tettet. Ha ez megtörténik, akkor a világunk is jobbá válik - fogalmazott testvérvárosunk képviselője.

A beszédet követően dr. Áldozó Tamás polgármester Pápa Város Önkormányzatának nevében oklevelet adott át Lőrincz Péter, valamint Lőrincz András szövőszékkészítőknek, a Lőrincz Textiles Műhely Kft. vezetőinek. A Lőrincz Textiles Műhely a Magyar Kézművesség 2013 kiállításon díjazást kapott, mellyel kiérdemelte e városi elismerést.

A szemerkélő eső ellenére kilátogató ünneplő közösség ezt követően megtekinthette a Belém vagy írva, Magyarország című ünnepi műsort. Közreműködött Ócsai Annamária és Bognár Szabolcs énekkel, Eisenbeck Ágota zongorán, Nagy Imre szavalattal, míg a Vadvirág Néptáncegyüttes tánccal.Müller Sára énekelte a Himnuszt, Szabóné Juhász Klára szavalt, a kovásznai Kádár Izabella pedig gyönyörű énekhangjával tette teljessé az ünnepet.

A rendezvény koszorúzással folytatódott az Országzászló emlékműnél, majda Teleszterion Színházi Műhely Szélkötő kalamona című tűzszínházi előadását tekinthette meg a nagyérdemű.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.