Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

Több belvárosi üzlet is megkereste szerkesztőségünket azzal kapcsolatban, hogy kezd elviselhetetlenné válni az utcákban reggelente, főként hétfőnként tapasztalt állapot. Természetesen nem azzal van problémájuk az üzlettulajdonosoknak, hogy rendben kell tartaniuk a saját portáljukat, de az talán mégiscsak sok, hogy rendszeresen fertőtleníteniük és súrolniuk kell a falakat, vagy a térkövet. A belvárosi üzletek összefogásaként nemrégiben kihelyezett, csodásan virágzó leanderek kaspóit sem kímélik az állatok, amelyekre tulajdonosuknak kellene odafigyelni, felelős állattartóként.

Az elmondások alapján a Közszolg munkatársai rendszeresen takarítják mind kézi, mind pedig gépi erővel az utcát, ám egyrészt sziszifuszi munkát végeznek, másrészt sokszor inkább őket megelőzve kell feltakarítaniuk az üzlettulajdonosoknak, vagy eladóknak, hiszen jól felfogott üzleti érdekük mellett az alapvető esztétikai és higiéniai igényességük is ezt diktálja. Arra szeretnék felhívni a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak jobban a - részben - szépen megújított közterületeinkre, mások tulajdonára. Továbbá a hatóságok szigorúbb fellépését is sürgetik, a szemetelőkkel, rongálókkal szemben.

Ugyanez vonatkozik a rolleresekre és a biciklisekre is, ugyanis annak ellenére, hogy a Kossuth utcán tilos a járműforgalom, rendszeresen látni - helyenként veszélyesen száguldó - kerékpárost, vagy rollerest, gyakran az üzletek bejárata előtt közvetlenül elhajtva. Ez a probléma több környező utcát is érint, ahol gyakran a járdán közlekednek a biciklisek és a rolleresek.

Az üzlettulajdonosok egyértelmű, tájékoztató táblákon megjelölt szabályokat, és azok szigorú betartatását szeretnék látni a belvárosban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó