Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 04. 18:12, hétfő | PR
Forrás: (x)

Milyen informatikai szolgáltatásra lehet szüksége egy cégnek?

Milyen informatikai szolgáltatásra lehet szüksége egy cégnek?

A vállalatok IT hátterének biztosítására alapvetően kétféle lehetőség van: belsős rendszergazda kinevelése és fenntartása, vagy az informatika kiszervezése egy külső partnernek.

Mindkét verziónak megvannak a maga előnyei és hátrányai, általánosságban azonban azt lehet elmondani, hogy a magyar cégek szívesebben bíznak meg IT szolgáltatót, így teljesen lekerül a vállukról ez a teher.

A Systemfarmer Zrt. informatikai szolgáltatásait KVV és nagyvállalatok veszik igénybe leggyakrabban – Földesi László Ákos elnök-vezérigazgatót kérdeztük, hogy milyen megkeresések érkeznek hozzájuk az ügyfelektől:

„Microsoft Gold Partnerként a leggyakoribb, hogy ügyfeleinknek komplex megoldást szállítunk. Szeretjük a technológiai igények mögött, az üzleti indokokat is átbeszélni, így tudjuk a leginkább megfelelő megoldást kínálni partnerinknek.

A Microsoft 365 irodai alkalmazáscsomag a legkelendőbb belépő termékünk, a vállalati alapverzióban a hagyományos Word, Excel, Power Point mellett a Teams, OneDrive, Exchange és Sharepoint hozzáférések is megtalálhatók.”

A Systemfarmer Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondja, hogy a licencelés legtöbbször kéz a kézben jár IT üzemeltetéssel vagy rendszergazda szolgáltatással:

„A felhasználók napi szinten kérnek segítséget tőlünk, ha valamilyen beállítást kell elvégeznünk a szoftvereken. Ezt nálunk Microsoft vizsgával rendelkező support csapatunk végzi távoli segítséggel vagy helyszíni kiszállással. De olyan is előfordul, hogy a vállalatok első körben tanácsadással, auditálással keresik meg csapatunkat. Ilyenkor felmérjük az infrastruktúra állapotát, erősségeit és hiányosságait, és ez alapján javaslatot teszünk a fejlesztésre.

Földesi László Ákos szerint hazánkban is egyre nagyobb igény van már KKV szinten is egyedi megoldásokra:

„Több száz ügyfelünk között dolgoztunk együtt építőipari szereplővel, egészségügyi szolgáltatóval, kreatív cégekkel és számos más vállalattal is, és rendszeresen előfordul, hogy szoftverfejlesztési szolgáltatásunkat is igénybe veszik az ajánlatkérők. Ilyenkor az egyedi folyamatokra sajátos megoldásokat gyártunk, például Microsoft Azure, Dynamics vagy Sharepoint programokban.”

A Sytemfarmer Zrt. elnök-vezérigazgatója végül azt is kiemeli, hogy csapatuk a felhőben gondolkodik, és ügyfeleiknek is a Microsoft Cloud-ra alapozott szolgáltatásokat kínálnak. A cég 2010-ben nyitott először a hibrid és felhő munkahelyek irányába, azóta pedig több mint 500 partnerüket térítették át a „jó útra”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.