Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 02. 10:39, hétfő | PR

Milyen helyzetekben jöhet jól otthon egy házi kompresszor?

Milyen helyzetekben jöhet jól otthon egy házi kompresszor?

Egyre többen fedezik fel az otthoni műhelyek előnyeit, hiszen nagyon sok dolgot mi magunk is meg tudunk csinálni anélkül, hogy szakembert hívnánk, vagy azonnal egy szerelőhöz rohanjunk.

Egy házi kompresszor nagyon sok esetben kihúzhat minket a bajból, de nézzük is meg, hogy mire való?

Légnyomás szabályozásra

Ideálisak a kerékpárok és autógumik felfújására, hiszen bizonyára sokakkal előfordult már, hogy kisebb vagy nagyobb nyomást igényeltek az abroncsok. Ezekkel a kompresszorokkal azonnal helyreállíthatjuk az abroncsok légnyomását és nem kell segítséget hívni vagy eltolni az autót esetleg a biciklit a közeli benzinkútra, ami ráadásul igen kellemetlen is lehet.

Festés, különféle felületek kezelése

Egy házi kompresszor alkalmas arra is, hogy festékszórókat vagy a porfestékes pisztolyokat, esetleg a légkalapácsokat csatlakoztathassuk hozzá. Otthoni felújítások, saját projektjeink megvalósítása ezekkel a gépekkel sokkal hatékonyabb lesz, hiszen segítségével egyenletesen vihetjük fel a bevonatokat a kívánt felületre.

Légkondik karbantartása

Ugyan sokan egyből szerelőt hívnak, de a rendszerek rendszeres karbantartása miatt talán egyszerűbb, ha mi magunk oldjuk meg ezt a feladatot. A géppel a teljes rendszert ki lehet tisztítani és segíthet a hűtőközeg feltöltésében is.

Pneumatikus szerszámok üzemeltetése

Otthoni műhelyünkben bizonyára akadnak pneumatikus szerszámok. Ezeknek a szerszámoknak a hajtásához szintén tökéletes megoldást kínál. Szegezéskor, csavarozáskor, furatok készítéséhez is bevethetjük, hiszen így sokkal gyorsabban elvégezhetünk egy-egy részfeladatot.

Kerti munkák

Ha a kertünkben öntözőrendszert telepítettünk, akkor a csöveket a kompresszorral átfújhatjuk, illetve, ha szükséges akkor a medencéket is beüzemelhetjük a gyerekeknek még a nyár beköszönte előtt. A vízparti nyaralásokon pedig felfújhatjuk vele a gumimatracokat vagy az úszógumikat, esetleg egyéb vízi alkalmatosságokat.

Általános háztartási feladatok elvégzése

Talán nem is gondolnánk, de a háztartásban is reális lehet egy kompresszor beszerzése. A port és a különféle szennyeződéseket sokkal gyorsabban el lehet vele távolítani az ajtókról, a nyílászárók kereteiről, a kertben és a kocsifelhajtón a betonról, a számítógépek billentyűzetéről és még hosszan sorolhatnánk, hogy mennyi mindenben segíthet.

Szórakozás és játék

A mai modern játékok beüzemelésénél, működtetésénél is segíthet, mint például a lézerfegyverek vagy a paintball esetén.

Összességében láthatjuk, hogy a kompresszorok nagyon sok mindenhez használhatók a házon belül, a házon kívül és a műhelyekben is. Ezek a gépek minden háztartásban hasznosnak bizonyulhatnak, ezért talán ki is jelenthetjük, hogy nagyon rövid idő alatt meg fog térülni az ára. Ha megfelelően kezeljük őket és elvégezzük a szükséges karbantartási feladatokat, akkor sok éven keresztül hasznos segítőink lesznek a mindennapi életben. Mielőtt azonban vásárlásra adnánk fejünket alaposan fontoljuk meg, hogy pontosan milyen célra szeretnénk majd felhasználni és eszerint válogassunk a különféle típusok közül.

Címkék: kompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját