Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 23. 14:12, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Mik azok az eszközök, amik nem hiányozhatnak egyetlen autószerelő műhelyéből sem?

Mik azok az eszközök, amik nem hiányozhatnak egyetlen autószerelő műhelyéből sem?

Akadnak olyan kellékek, amik nélkül a szimpla hétköznapi élet vélhetően abszolút elképzelhető és megélhető, hiányérzettől mentesen.

Na, de ha autószerelésről meg profi munkavégzésről van szó, akkor máris más a helyzet és rögtön sorakozhatnak azok az eszközök, amik nélkül tényleg nem élet az autószerelő élet.

A mért adatok lényegesek?

Sok esetben igen! Amikor pedig elengedhetetlenek a pontos adatok, akkor a minőség, mint alapvető elvárás joggal kerül a figyelem célkeresztjébe. Hiszen mit érne egy olyan kompresszió mérő, ami csak úgy nagyjából képes ellátni a feladatát? Ugyan manapság már számtalan tényező szoftveres háttérrel mérhető és analizálható a leghatékonyabb módon, de akadnak kivételek. Erre éppen a fent említett berendezés a legjobb példa, aminek a precizitása nem olyasvalami, ami jó, ha van, hanem túlzás nélkül elengedhetetlen.

A gépjárműveknél a gumikban lévő nyomás ellenőrzését érdemes kéthetente elvégezni, mert a levegő folyamatosan szivárog belőlük. Az autó szervizkönyve tartalmazza az előírt guminyomás mértékét, ez alapján pedig a beállítás könnyedén elvégezhető. Ne feledkezzünk meg a pótkerékről sem!

A fotó forrása: Pakpoom Phummee / Shutterstock.com

Látta valaki a csavarhúzót?

A szerszámdoboz az a kellék, aminek a támogatásával egy helyre “terelhetőek”, rendezhetőek a legtöbbet alkalmazott szerszámok. Az átlátható rend a praktikus belső kialakításnak köszönhetően könnyedén megvalósulhat, aminek hála a munkavégzés gyorsasága és hatékonysága fokozódhat. A doboz bármikor kéz alá húzható, sőt hordozható is, ha éppen úgy hozza a sors, hogy az autószerelés nem a megszokott ütemben, helyszínen történik.

A szerszámdobozban feltétlenül helyet kell kapnia a dugókulcsnak, ami a motortérben való szereléshez, a szűk, nehezen elérhető helyeken is jó hozzáférést biztosít a különböző toldók, csuklók segítségével. Nem maradhat ki a repertoárból a vizsgálótükör, a teleszkópos mágnes, csavarhúzók és racsnis kulcsok sem. A felsorolást még hosszasan folytathatnánk.

Egy a lényeg. Ha minden egy helyen felfedezhető, ha egy pillanat alatt felmérhető az aktuális szerszámkészlet, akkor tetemes mennyiségű idő, energia takarítható meg a mindennapokban, amiknek az értéke ténylegesen felbecsülhetetlen.

A fotó forrása: VGstockstudio / Shutterstock.com

Mennyire fontosak az optimális látási körülmények?

Elmondhatatlanul. Amennyiben nem megfelelő mennyiségű és minőségű fény vetül a munkára úgy egyrészt a hibázás esélye sokkalta valószínűbb, másrészt a látásromlás jóformán borítékolható, mint a szemek erőltetésének következménye. Ezért is célszerű külön hangsúlyt fektetni az ideális világítás megtervezésére és kiépítésére. Többféle megoldás létezik, pl. armatúrák, kompakt armatúrák, led lámpatestek, az egyéni igényeknek megfelelően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.